ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă până acum Marea Britanie s-a concentrat pe vaccinuri, punând în plan secund tratamentele împotriva noului coronavirus, iată că situația e pe cale să se schimbe, o dată cu aprobarea molnupiravirului fabricat de Merck (MSD).

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA) a aprobat utilizarea molnupiravirului de la Merck Sharp & Dohme (MSD) în Marea Britanie, informează Sky News

Pastila, administrabilă pe cale orală, „este sigură și eficientă în reducerea riscului de spitalizare și de deces la persoanele cu o formă ușoară până la moderată de Covid-19, ce prezintă un risc crescut de a dezvolta o boală severă”, se arată într-un comunicat.

„Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, deoarece Marea Britanie este acum prima țară din lume care aprobă un antiviral ce poate fi administrat la domiciliu împotriva noului coronavirus”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid. 

„Acest lucru va marca o schimbare de joc pentru cei mai vulnerabili și pentru cei imunodeprimați, care vor putea în curând să primească acest tratament revoluționar”, consideră oficialul britanic.

El a adăugat: „Lucrăm în ritm alert în cadrul guvernului și cu NHS pentru a stabili planuri de implementare a molnupiravirului la pacienți prin intermediul unui studiu național cât mai curând posibil.”

Cunoscut și sub numele de Lagevrio, medicamentul a fost dezvoltat de Ridgeback Biotherapeutics și Merck Sharp & Dohme (MSD).

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA) a declarat că „pe baza datelor din studiile clinice, Lagevrio este cel mai eficient atunci când este administrat în primele etape ale infecției și, prin urmare, MHRA recomandă utilizarea sa cât mai curând posibil după un test Covid pozitiv și în termen de 5 zile de la începerea manifestării simptomelor”.

„Molnupiravirul a fost autorizat pentru utilizare la persoanele care au o formă ușoară până la moderată de Covid-19 și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe. Astfel de factori de risc includ obezitatea, vârsta înaintată (>60 de ani), diabetul zaharat sau bolile de inimă.”