ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie va publica un raport consultativ care conține viitoarele etape pentru introducerea monedei digitale până la sfârșitul anului, informează LifeSiteNews.

Raportul va fi publicat de Banca Angliei, o bancă centrală deținută de guvernul britanic, și de Trezoreria britanică, ramura guvernamentală care elaborează și pune în aplicare politica financiară și economică.

Publicarea raportului a fost anunțată de Sir Jon Cunliffe, viceguvernator adjunct al Băncii Angliei pentru stabilitate financiară, în timpul unui discurs recent intitulat "Reflecții privind DeFi, monedele digitale și reglementarea".

Raportul indică faptul că Banca Angliei și alte entități guvernamentale din Marea Britanie intenționează să impună mai multe restricții asupra criptomonedelor pe măsură ce avansează în activitatea lor privind o liră digitală controlată de guvern.

În timpul discursului, Cunliffe a precizat că Banca Angliei "explorează în mod activ emiterea unei lire sterline native digitale" și a citat colapsul recent al bursei de criptomonede FTX ca fiind una dintre justificările sale pentru introducerea unor reguli mai stricte privind criptomonedele.

Cunliffe a declarat că activitatea Băncii Angliei și a Trezoreriei privind lira sterlină digitală a fost determinată de "tendințele de îndepărtare a numerarului fizic, care nu poate fi utilizat într-o economie din ce în ce mai digitală, și, potențial, către noi forme de bani”.