ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Xi Jinping, președintele Chinei, a avut parte de o primire fastuoasă la Londra, acolo unde regina Elisabeta a doua a oferit în cinstea sa un dineu la care au participat premierul David Cameron, ducele şi ducesa de Cambridge, dar şi prinţul Harry. Singurul care a preferat să nu participe a fost prințul Charles, cel care are o relație mai apropiată cu liderul spiritual tibetan Dalai Lama.

Însă nu toată lumea vede cu ochi buni această alăturare, iar activiștii pentru drepturile omului condamnă guvernul Marii Britanii pentru faptul că au apelat la acest truc datorită sumelor uriaşe aduse de China în economia din Regat. Doar anul trecut, investiţiile chinezilor din Marea Britanie s-au ridicat la aproape patru miliarde şi jumătate de euro, iar în aceste zile Londra şi Beijingul vor încheia acorduri comerciale de 40 de miliarde de euro.

”Guvernul britanic întinde covorul roşu (pentru Xi Jinping, n.red.) datorită banilor chinezi şi investiţiilor, dar nu trebuie să uităm drepturile oamenilor, valorile şi libertatea democraţiei”, a spus Tsering Passang, lider al comunităţii tibetane.

Regina Elisabeta a doua și Xi Jinping au călătorit împreună, în caleaşcă, iar președintele chinez a fost invitat inclusiv la Palatul Westminster, unde a susţinut un discurs în faţa Parlamentului.

primire