ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În momentul în care regina a murit, tronul a trecut imediat și fără ceremonie la moștenitor, Charles, fostul Prinț de Wales, însă există o serie de etape pe care acesta trebuie să le parcurgă pentru a fi încoronat rege, scrie BBC.

Cum se va numi?

Va fi cunoscut sub numele de Regele Carol al III-lea. Aceasta a fost prima decizie a noului rege. Ar fi putut alege oricare dintre cele patru nume ale sale - Charles Philip Arthur George.

El nu este singurul care se confruntă cu o schimbare de titlu.

Deși este moștenitor al tronului, prințul William nu va deveni automat prinț de Wales - acest lucru va trebui să îi fie conferit de tatăl său. El a moștenit titlul de Duce de Cornwall al tatălui său - William și Kate se numesc acum Duce și Ducesă de Cornwall și Cambridge.

Există, de asemenea, un nou titlu pentru soția lui Charles, Camilla, care devine Regina Consoartă.

Ceremonii oficiale

Se așteaptă ca Charles să fie proclamat oficial rege sâmbătă. Acest lucru se va întâmpla la Palatul St James din Londra.
 

Teoretic, peste 700 de persoane au dreptul de a participa, însă, având în vedere termenul scurt de notificare, este probabil ca numărul real să fie mult mai mic. La ultima încoronare, în 1952, au participat aproximativ 200 de persoane.
 

Încoronarea

În ultimii 900 de ani, încoronarea a avut loc în Westminster Abbey - William Cuceritorul a fost primul monarh încoronat acolo, iar Charles va fi al 40-lea.

Este o slujbă religioasă anglicană, oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury. În punctul culminant al ceremoniei, acesta va așeza Coroana Sfântului Edward pe capul lui Charles - o coroană din aur masiv, datând din 1661.

Aceasta este piesa centrală a bijuteriilor coroanei din Turnul Londrei și este purtată de monarh doar în momentul încoronării (nu în ultimul rând pentru că are o greutate de 2,23 kg - aproape 1,5 kg).

Spre deosebire de nunțile regale, încoronarea este o ocazie de stat - guvernul plătește pentru ea și, în cele din urmă, decide lista invitaților.

Va avea loc, totodată,  ritualul de ungere a noului monarh, folosind uleiuri de portocale, trandafiri, scorțișoară, mosc și ambră.

În timpul ceremoniei, regele va primi globul și sceptrul ca simboluri ale noului său rol, iar Arhiepiscopul de Canterbury îi va pune pe cap coroana din aur masiv.

Șeful Commonwealth-ului

Charles a devenit șeful Commonwealth-ului, o asociație care reunește 56 de țări independente și 2,4 miliarde de oameni. Pentru 14 dintre aceste țări, precum și pentru Regatul Unit, regele este șef de stat.

Aceste țări, cunoscute sub numele de regatele Commonwealth-ului, sunt: Australia, Antigua și Barbuda, Bahamas, Belize, Canada, Grenada, Jamaica, Papua Noua Guinee, Sfântul Cristofor și Nevis, Sfânta Lucia, Sfântul Vincențiu și Grenadine, Noua Zeelandă, Insulele Solomon, Tuvalu.