ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boris Johnson va prezenta, astăzi, noul sistem care va permite reluarea activităților afectate de pandemie, precum evenimentele sportive sau culturale.

„Facem tot posibilul pentru a permite redeschiderea țării noastre (…) în cel mai sigur mod” , a explicat premierul conservator, potrivit national.ro.

Noul sistem va fi lansat în special pentru a permite desfășurarea meciurilor de fotbal. Englezii vor avea în curând semifinala și apoi finala Cupei Angliei, care se va desfășura pe stadionul Wembley. Proiectul pașaportului de vaccinare a întâmpinat împotrivire din partea mai multor deputați britanici care au argumentat că noul sistem va aduce, odată cu beneficiile lui, și discriminare în rândul celor care nu au un astfel de pașaport sanitar.

Pașaportul de vaccinare a fost , inițial, menit să fie folosit de țările dependente de turism, cum ar fi Grecia, dar guvernul britanic planifică deja un sistem de tip semafor pentru a clasifica țările în funcție de gradul de progres al campaniei lor de vaccinare, precum și de rata lor de contaminare, amintește national.ro

În momentul de față, Marea Britanie a început să renunțe treptat la unele restricții, bazându-se pe succesul campaniei sale de vaccinare. Serviciul de sănătate publică lucrează, de asemenea, la o nouă modalitate de a arăta statusul Covid, mai precis prin intermediul unei aplicații.

Regatul Unit înregistrează până în prezent aproape 127.000 de decese de la începutul pandemiei. Peste 31,4 milioane de persoane au primit deja prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar 5.2 miloane dintre britanici au fost vaccinați complet.