ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD Liviu Pleșoianu continuă seria filmulețelor și imaginilor care scot la lumină ipocriza președintelui Iohannis sau a celor din anturajul său, care se leapădă acum de ceea ce spuneau sau făceau în urmă cu câțiva ani. După ce în urmă cu câteva zile deputatul PSD prezenta dovada colaborării lui Iohannis cu ”ciuma roșie”, prin semnarea, în 2002, a unui protocol, în numele FDGR, cu PSD-ul condus de Adrian Năstase, acum Liviu Pleșoianu vine cu un nou filmuleț. În care arată ce spunea  Rareș Bogdan, devenit azi vârf de lance al PNL, despre  modul în care Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), condus de Iohannis, obținea în instanță calitatea de succesor în drepturi a bunurilor deținute de Grupul Etnic German (organizație nazistă înființată în 1940 și desființată de Regele Mihai în 1944.

În cadrul emisiunii pe care o modera la Realitatea TV, la auzul informației că FDGR, condusă de Iohannis, a mers în fața instanței pentru a cerere recunoașterea calității de continuator al organizației naziste Grupul Etnic German, Rareș Bogdan exclama: „Este o bombă! Deci Forumul Democrat al germanilor din România este, printr-o sentință de la Sibiu, continuator al Grupului Etnic German…” , concluziona Rareș Bogdan, conform luju.ro.

În 2007, printr-o sentință judecătorească, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a cerut și a obținut, recunoașterea calității de succesor în drepturi față de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe).

Reamintim că scandalul privind Forumul Democrat German, succesor al Grupului Etnic German, a  ajuns în justiție. Anul trecut, istoricul Ioan Scurtu, a fost obligat să plătească daune morale Forumului Democrat al Germanilor din România pentru un articol în care a arătat legăturile dintre organizația pe care a condus-o Iohannis și o grupare înființată de naziști în 1940.