ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Florin Cîțu a anunțat că din 1 iunie România va reveni la normal. Asta în măsura în care un procent cât mai mare din populație se va vaccina.

„Toate măsurile pe care le-am luat au fost de la cele mai simple la cele mai drastice. Acum o să fie la modul invers. Dacă o să avem toate persoanele vaccinate putem să discutăm să nu mai depindă sectorul HORECA de rata de incidență. E un scenariu de lucru, dar trebuie să vedem cum evoluează cazurile. Avem două momente reper: unul este acela în care atingem 5 milioane de oameni vaccinați”, a declarat Florin Cîțu, citat de național.ro

Președintele asociației HORA, Dragoș Petrescu, care reprezintă patronatele din sectorul restaurante, a vorbit despre posibilitatea introducerii testului rapid la intrare în restaurant, declarând că "Există posibilitatea să putem lua în considerare ca acei clienți care vin în siguranță să poată lua masa chiar în interior. Dacă nu dorești să te vaccinezi nu e nicio problemă, dacă nu dorești să te testezi iarăși nu e nicio problemă, atunci va trebui să te menții în siguranță și să respecți regulile actuale, să stai pe terasă și astfel poți lua și tu masa. Deci nu vorbim de discriminare, vorbim de posibilitatea fiecărui cetățean de a-și putea organiza o nuntă, un botez sau de a putea funcționa la interior cu restricții, dar restricții mai lejere", citează national.ro

Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc a declarat celor de la national că "Atât de mare este disperarea asociației restaurantelor de a deschide? Să vorbească atunci în numele lor, nu în numele tuturor restaurantelor din țară. De ce dăm drumul la astfel de discuții în spațiul public? Pentru că ele sunt nerealizabile și discriminatorii. Restaurantele mici nu-și vor putea permite să suporte costurile testelor rapide pentru clienți. Și se va ajunge, acolo unde restaurantele vor testa gratuit, ca oamenii să vină să bea o cafea doar pentru a fi testați fără să plătească. Deci să vorbească în numele restaurantelor mari și al cluburilor, care sunt atât de disperate să deschidă, nu în numele tuturor, mai ales că sunt multe restaurante care nu se simt reprezentate de organizația HORA. Și în niciun caz să nu vorbească în numele hotelurilor. Ei au fost chemați la Guvern pentru că sunt frecventabili, dacă ne-ar fi chemat pe noi, nu am fi fost de acord cu așa ceva".