ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aprovizionarea cu alimente a lumii este reproiectată sub pretextul unei false crize alimentare, potrivit jurnalistului James Corbett, potrivit unui articol excepțional publicat de Defender și pe care îl redăm și noi mai jos. 

„De la găluștele cu praf de greieri și hamburgerii cu insecte, la bioreactoare și microbi de design, la nutrigenomică și materiale imprimate 3D, viitorul „mâncării" se anunță a fi radical diferit de tot ceea ce ați mai mâncat până acum", a declarat autorul „The Corbett Report". Mâncarea, a remarcat Corbett cu o săptămână mai devreme în emisiunea sa, „Substack", a fost folosită de-a lungul istoriei umane ca un "instrument puternic de control".

Dar nu este prea târziu să „începem să ne formulăm propriile planuri pentru a contracara această agendă" de control, a spus Corbett. Care este primul pas? Să ne uităm cu atenție la cine se află în spatele agendei.

Potrivit lui Corbett:

„Pentru a putea face cu adevărat ceva pentru a deraia trenul scăpat de sub control care este Marea Resetare Alimentară, trebuie mai întâi să o înțelegem. Și pentru a-l înțelege, trebuie să știm ceva despre oamenii din spatele acestei agende." Corbett a oferit o prezentare plină de informații despre grupurile și persoanele care, în opinia sa, sunt promotorii - din punct de vedere istoric și actual - ai marii resetări alimentare.

Fundația Rockefeller

Potrivit lui Corbett, Rockefeller și fundația care le poartă numele - care „sunt, în multe privințe, progenitorii și arhitecții Marii Reînceperi a Alimentației" - fac presiuni pentru o mai mare centralizare a controlului asupra aprovizionării cu alimente, inclusiv „un nou sistem integrat de securitate nutrițională. De la începutul așa-numitei „revoluții verzi" până la așa-numita „revoluție genetică", Rockefeller a fost acolo", a spus Corbett, „ajutând la mișcarea lucrurilor cu donațiile lor „filantropice"."

Corbett a citat activitatea recentă a familiei Rockefeller în Africa, care funcționează sub numele de Alianța pentru o Revoluție Verde în Africa. Scopul declarat al alianței - „de a „ridica vocea unică a Africii" - „sună frumos și neclar, până când afli că 200 de organizații s-au unit pentru a denunța alianța și activitățile sale", a spus Corbett. Corbett a declarat că cele 200 de critici ai alianței „susțin că grupul nu numai că a eșuat fără echivoc în misiunea sa  dar a afectat eforturile mai largi de sprijinire a fermierilor africani".

Bill Gates

Corbett a subliniat că Bill Gates Sr., în 2009, a recunoscut că a privit la Fundația Rockefeller ca la un exemplu de urmat atunci când l-a ajutat pe fiul său să înființeze Fundația Bill & Melinda Gates - astfel că nu este „nicio surpriză" că Bill Gates este puternic investit în Marea Reîntregire Alimentară. Gates este „literalmente investit" în resetarea alimentară prin finanțarea industriei cărnii false, a spus Corbett.

„Gates a fost, în mod infam, un important susținător timpuriu al „Impossible Burger" și al înlocuitorului său de alimente biologice sintetice cultivate în laborator. De asemenea, el a furnizat capital rivalului Impossible Beyond Meat ... până când acțiunile Beyond au început să se prăbușească. În mod miraculos, Bill & Melinda Gates Foundation Trust a reușit să se despartă de acțiunile Beyond Meat chiar înainte ca acțiunile să se prăbușească în 2019", a spus Corbett, adăugând: „Familia Gates trebuie să fie investitori foarte isteți!".
 
USAID

Corbett a discutat despre un document de lucru - „Soluții sistemice pentru adaptarea la schimbările climatice și atenuarea acestora în agricultură, nutriție și sisteme alimentare" - publicat în 2022, de către Consiliul pentru dezvoltarea internațională a alimentației și agriculturii al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în colaborare cu „Hrăniți viitorul", inițiativa globală a guvernului SUA privind foametea și securitatea alimentară.

„Întregul document este formulat în limbajul birocratic insipid al „echității", „incluziunii" și „durabilității"", a declarat Corbett. „Dar, dacă știi să citești printre rânduri, nu este greu să înțelegi ce spune de fapt raportul". „Pârghia" USAID asupra țărilor în curs de dezvoltare - la care se face referire în mod specific de nu mai puțin de 125 de ori - oferă o perspectivă asupra mentalității Kissingerian food-as-a-weapon care stă la baza USAID și a misiunii sale", a spus Corbett.

El a adăugat:

 „Întreaga întreprindere miroase a acaparare neocolonială de terenuri, mascată ca „filantropie" - genul de acaparare teritorială asupra căreia oamenii din Africa și din alte părți au avertizat de zeci de ani."