ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:20 Ioana Dichiseanu, fiica marelui dispărut, îi acuză de malpraxis pe medicii de la o clinică privată unde acesta își făcea des analizele. Specialiștii ar fi interpretat greșit CT-ul făcut de tatăl ei, care acuza dureri la plămâni. El ar fi fost tratat pentru pneumonie, deși în joc era și o suspiciunde de cancer. Se pare că tot de la clinica privată a contractat Dichiseanu o bacterie periculoasă, după care a ajuns în stare critică la Spitalul de Urgență Floreasca din București, relevă Fanatik.ro.

 
Despre aceste acuzații care aruncă în aer cauza morții actorului a vorbit într-o intervenție telefonică la Antena3 doctorița Monica Pop.

„O suspiciune de cancer nu-i normal să fie investigată? Pleurezia e suspiciune de cancer pulmonar. Eu cred că din punct de vedere medical au gândit corect. Mai departe nu știu.

Eu am vorbit cu el de Sfântul Ion. Era acasă și era bine, pe urmă să aflu că era internat. E ireparabilă pierderea lui. Am fost de părere că e de neînlocuit”, a afirmat dr. Monica Pop.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ A murit actorul Ion Dichiseanu, în vârstă de 87 de ani, după mai bine de 3 luni de internare la Spitalul Floreasca, în urma unor probleme de sănătate, agravate și de infectarea cu o bacterie periculoasă, potrivit EVZ.ro.

Cine a fost Ion Dichiseanu


Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.
 
 
 
Starea în care s-a aflat Ion Dichiseanu în ultimele 3 luni
 
Actorul fusese internat de urgență pe 1 februarie, după ce în decembrie mai stătuse 3 săptămâni în spital, suferind de o pneumonie severă, de care a reușit să se trateze până pe 4 ianuarie, când a fost externat, după cum preciza EVZ.ro pe 25 aprilie, notând că „acum este din nou sub supravegherea medicilor”. 

Fiica actorului, Ioana Dichiseanu, a vorbit de curând  despre starea de sănătate a tatălui ei și, mai ales, de la ce au pornit problemele de sănătate care l-au țintuit la pat pe octogenar.

„În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă”, povestea Ioana Dichiseanu într-un interviu cu Marina Dohi pentru publicația Rețete și Vedete.
 
Cum își descria actorul ascensiunea artistică

Maestrul Ion Dichiseanu a mărturisit la „De-a Viața Ascunselea”, imediat după Anul Nou, că filmul „Dincolo de Barieră”, în care a avut unul dintre cele mai importante roluri, a fost un film-șansă pentru el.

„A fost un film care a deschis un drum. În teatru am demonstrat, dar în film până atunci nu avusesem roluri. Până în ’64 când am avut acest rol și am avut întâlnirea cu Francisc Munteanu... nu pot să uit întâlnirea cu el. Dădeam o probă de film, el nu mă văzuse, pe urmă ne-am împrietenit. Și îmi zice „ia spune tu replicile astea”. M-a plăcut și apoi a urmat colaborarea cu el”, i-a povestit actorul Florentinei Fântânaru la Antena 3.