ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Topan (19 octombrie 1963 – 27 aprilie 2024), unul dintre cei mai importanți caricaturiști români, colaborator al MagnaNews.ro și prieten al nostru s-a stins din viață, la doar 60 de ani, în București, după cum arată publicația:

Cristian Topan a fost președintele Uniunii Caricaturiștilor din România, președintele Federației Internaționale de Caricatură pentru România și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala de grafică publicitară.

A debutat la 16 ani, când încă era licean. De-a lungul vremii, a publicat mii de caricaturi în presa națională și reviste umoristice.

„Dacă nu se poate râde de ceva, atunci lucrul acela e neserios”, spunea artistul.

A câștigat mai multe premii naționale și internaționale. A avut expoziții personale în București, Călărași, Gabrovo (Bulgaria), Novi Sad (Serbia). A făcut parte din comisii de premiere la concursuri organizate în Germania, Serbia, Bulgaria, Israel, Turcia, Macedonia și România.

În prezent, caricaturistul Florian Doru Crihană îi organizează o expoziție.

Cristian Topan, alături de Mihai Stănescu, Traian Furnea, Matty Aslan, Pompiliu Dumitrescu, Eugen Mihăescu, Octavian Andronic, Adrian Andronic, au marcat caricatura de presă în perioada comunistă și post-decembristă.

Ultima sa postare, din 25 aprilie, a fost Edith Piaf - „Non, Je Ne Regrette Rien”. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Redăm In Memoriam, în Galeria Foto de mai jos, o serie de desene ale sale despre pandemie și vremurile de azi.

Desenele Vremii, de Cristian Topan

Vezi galeria Desenele Vremii, de Cristian Topan