ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joey DeFrancesco, muzicianul care a readus sunetul bogat și învăluitor al orgii Hammond B-3 în curentul principal al jazz-ului la începutul anilor '90 și a domnit ca un as preeminent timp de peste 30 de ani, a murit joi, 25 august 2022, a anunțat NPR. Avea 51 de ani.

Gloria DeFrancesco, soția și managerul său, i-a anunțat moartea subită pe rețelele de socializare, dar nu a oferit o cauză.

Puțini artiști de jazz, indiferent de epocă, au dominat vreodată limbajul muzical și imaginea populară a unui instrument așa cum a făcut-o DeFrancesco cu orga - încă de la 17 ani, când debutul său de căpătâi a fost lansat la Columbia Records, scrie National Public Radio - NPR din SUA.  

„Iubirea vieții mele este acum în pace cu îngerii. În acest moment am foarte puține cuvinte. Vă mulțumesc pentru revărsarea de iubire și de sprijin venite de pretutindeni.

Joey v-a iubit pe toți.”, a scris ea pe Instagram, vineri, publicând o fotografie cu DeFrancesco arătându-și cruciulița de la gât:

Joey DeFrancesco a fost nominalizat de patru ori la premiile Grammy. Averea lui este estimată la circa două milioane de dolari.

„La revedere fratelui meu Joey deFrancesco. Am împărtășit împreună unele dintre cele mai bune concerte din viața mea. Ne va fi dor de tine!!!”, a scris celebrul chitarist John Mclaughlin pe Twitter.

VIDEO - Joey DeFrancesco în concert: