Margareta, Custodele Coroanei regale , a transmis un mesaj românilor după funeraliile Regelui Mihai. Principesa Margareta le mulțumește românilor pentru afecțiunea și gândurile pline de compasiune de care au dat dovadă după trecerea la cele veșnice a Majestății Sale.  Loial, drept și generos, Regele a dovedit un angajament neclintit față de Națiune și Coroană, spune Margareta, Custodele Coroanei regale în mesajul transmis marți.


”Adresez tuturor recunoscătoare mulțumiri pentru cuvintele alese, pentru afecțiunea și gândurile pline de compasiune pe care le-ați arătat, cu trista ocazie a trecerii la cele veșnice a tatălui meu. Regele Mihai a fost un tată minunat, un model de moralitate și un stâlp al istoriei contemporane a țării noastre. Loial, drept și generos, Regele a dovedit un angajament neclintit față de Națiune și Coroană. Am fost cu toții în aceste zile în comuniune, mândri, îndurerați și înălțați sufletește. Aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu vor călăuzi, de acum înainte, Familia Regală a României. Vă mulțumesc pentru forța iubirii voastre și pentru atașamentul fără pereche pe care l-ați arătat Regelui nostru, în ultimele sale zile pe pământ. Datorită vouă, aceste ultime zile de jale vor rămâne în istoria contemporană.”, a fost mesajul transmis de Principesa Margareta.
 
Funeraliile Regelui Mihai au adus în stradă zeci de mii de oameni care au dorit să își ia rămas bun de la ultimul monarh al României. Încărcătura emoțională a ultimelor zile a fost sporită de numărul impresionant de români care au venit la Palatul Regal pentru a-și aduce omagiile Regelui Mihai și care au ieșit pe străzi sau în gări, într-o extraordinară manifestare de respect, simpatie și solidaritate.