ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Maria Grapini șterge pe jos cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Grapini l-a luat la rost pe șeful statului pentru că a atentat la drepturile românilor din Ucraina și spune că va bloca aderarea țării la Uniunea Europeană dacă președintele ucrainean nu își reconsideră deciziile, potrivit Știripesurse.

"Acum ca a trecut Craciunul, pot sa va spun domnule Zelinski, sa va fie rusine? Cum va permiteti sa incalcati dreptul romanilor de a studia in limba romana? De ce incalcati drepturile minoritatilor,desi ati cerut aderarea Ucrainei la UE? Romania si romanii au primit in casele lor refugiatii din Ucraina si dumneavostra va bateti joc de romani? Demersurile mele catre Comisia europeana sunt ferme: daca nu respectati drepturile romanilor de pe teritoriul Ucrainei, sa fie blocat demersul de aderare si sa se sisteze ajutoarele de la UE. Domnule Zelinski, ar trebui sa stiti ca aveti si obligatii,nu numai drepturi!"