ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, atrage atenția NATO că nu are sens să mai nege faptul trimiterii de militari ai alianței în Ucraina, relatază agenția TASS, potrivit Știripesurse.

„Nu are rost să negăm în continuare”, a comentat Zaharova pentru Izvestia o declarație a ministrului polonez de externe, Radoslaw Sikorski.

Ministru polonez aruncă totul în aer

Ministrul polonez a declarat sâmbătă, în timpul unei conferințe dedicate celei de-a 25-a aniversări a aderării Poloniei la NATO, că în Ucraina se află deja personal militar al NATO. În același timp, Sikorski nu a precizat la ce soldați și din ce țări se referea.

„Soldații din unele țări NATO sunt deja în Ucraina. Și aș vrea să mulțumesc ambasadorilor acelor țări care au mers la așa risc. (…) Spre deosebire de unii politicieni europeni, nu voi spune despre ce țări este vorba”, a menționat Sikorski.
 

În același timp, el a fost de acord cu declarația președintelui francez Emmanuel Macron despre posibilitatea trimiterii trupelor NATO în Ucraina. „Sunt de acord cu această inițiativă, pentru că în opinia mea are intenții bune. Aceasta înseamnă că președintele Rusiei trebuie să se gândească care va fi următorul nostru pas”, a declarat Sikorski, potrivit NewsMaker.