ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiță de șase ani a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă la spitalul Niguarda din Milano din cauza unei miocardite ”fulminante”. Fetița se numea Maria Isabella Lisaru și se născuse la Piacenza dintr-o familie de români. Ea fusese transferată vineri la institutul milanez de la spitalul din Piacenza, potrivit News.Italy.

Potrivit primelor reconstituiri, fetița a fost internată inițial la urgențele pediatrice din Piacenza după ce a prezentat complicații legate de simptomele  unei gripe. În zilele precedente, boala părea a fi o gripă normală, iar medicul pediatru de familie îi prescrisese câteva medicamente. Însă, în ciuda medicamentelor, starea sa s-a agravat în scurt timp, iar medicii au detectat o inflamație a mușchiului cardiac.

„Ulterior, micuța a intrat în stop cardio respirator în timpul transportului cu ambulanța, medicii începând manevrele de resuscitare. „La sosirea ei la Niguarda, tabloul clinic al micuței Maria pare cu adevărat grav, iar în noaptea următoare, între sâmbătă 25 martie și duminică 26 martie, medicii nu mai pot decât să constate decesul.”, scrie Gândul.

Fetița urma să susțină un concert alături de corul școlii și să-și serbeze ziua. 

Aceasta este a doua tragedie în sectorul sanitar din ultimele zile. Luni, o tânără de 28 de ani, Anna Giugliano, a murit după ce a fost operată la spitalul Humanitas din Milano.