ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poiana Brașov se dovedește a fi neîncăpătoare în fiecare an. Cea mai frumoasă stațiune de pe Valea Prahovei nu face față afluxului de mașini și turiști, astfel că autoritățile recurg la o măsură radicală: închiderea traficului! Astfel, în stațiune se poate ajunge pe jos sau cu mijloacele de transport în comun, însă nu cu autoturismul.

Marian Godină, polițistul cunoscut pentru faptul că își spune părerea în orice situație fără teamă, a scris pe Facebook despre situația de la Poiana Brașov, fiind revoltat pe șefii din Poliție care iau astfel de măsuri.

"Mergeți la Piciorul Pantei (Livada Poștei) și restricționați traficul către Poiana Brașov. Îi întoarceți. Le spuneți că Poiana e plină și lăsați să treacă doar riveranii și cei cu aprovizionare."

Ordinul se execută, nu se discută.

Doi agenți și un Logan se duc repede să pună în aplicare geniala idee. În scurt timp, intersecția e blocată. La fel și intersecțiile din proximitate. Polițiștii sunt înghețați deja. E frig tare, dar partea bună e că nu mai au nevoie de frigidere pentru tonele de carne ce le parvin din toate direcțiile. Treaba lor e să explice fiecăruia în parte că Poiana Brașov e plină și nu mai sunt locuri de parcare. Fiecăruia! Fiecare răspunde că are cazare plătită cu loc de parcare cu tot, că merge doar ca să ducă pe cineva, că merge doar ca să aducă pe cineva și multe alte sute de motive. Din sutele de mașini, dintre care unele încep să claxoneze, polițiștii trebuie să îi selecteze pe riverani și pe cei care fac aprovizionare și să îi lase să treacă, după ce le verifică actele, sub privirile deja nervoase ale celor al căror acces nu este permis.

"-P-ăla de ce îl lași???"
"-Vă bateți joc de noi!"

Da, e o bătaie de joc. O bătaie de joc față de șoferii care plătesc niște bani ca să circule liber pe drumurile publice, față de turiștii care vin să aducă bani în zonă și astfel să o dezvolte (nu știu câți mai revin după o astfel de experiență), bătaie de joc față de riveranii care vor să meargă acasă, dar trebuie să aștepte în coloană până ajung la polițistul căruia să îi arate buletinul ca să poată trece mai departe și nu în ultimul rând o bătaie de joc față de polițiștii ăia care îngheață ca niște că**ți în timp ce alții știu doar să dea telefoane și să îi întrebe cum stă treaba. Cum să stea? Stă prost!

Măcar de era o problemă recentă, dar am înghețat în intersecția aia încă din 2006 de când am intrat în Poliție. Pe atunci, tot restricționarea traficului era soluția. Adică în zece ani, nimeni nu a fost în stare să găsească o soluție. De fapt, în mintea lor, soluția e exact ce s-a întâmplat azi și ce se va mai întâmpla și în zilele următoare. Bătaia de joc. Culmea e că nervii sunt întinși la maxim, înjurăturile merg spre polițiștii din intersecție, iar conflictul pare între șoferi și polițiștii de la fața locului. Cum să nu ne "iubească" lumea?

Asta în timp ce șefii ăia din Poliție, frecându-și probabil tâmplele obosite de atâta emanație de inteligență, care dau asemenea dispoziții, stau la căldurică și își împart salarii de merit și de excelență. Sunt curios, o fi primit vreun salariu d-ăla de merit vreun agent de poliție rutieră din Brașov, vreunul d-ăla de-i dârdâie izmenele prin vreo intersecție? De fapt nu-s curios pentru că știu. Nu a primit niciunul. Dar vreun șef p-acolo, ceva, știu că a primit. O fi fost cuminte...și a venit Moș Gerilă. Poate veniți și voi la dirijat să vedeți cum e să vă înjure mii de oameni din cauza măsurilor pe care le dispuneți, merituoșilor!

P.S. Vă așteptăm cu drag la Poiana Brașov!