ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent scandal de dezinformare și manipulare politică, având în epicentrul său un sondaj de opinie, continuă să provoace reacții. În timp ce Biroul Prezidiului Academiei Române a transmis un comunicat în care s-a delimitat ferm de acel Barometru de Opinie Publică, cu tentă politică, Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”, condus de Dan Dungaciu, nu a venit cu nicio explicație.

Fostul lider al studenților din Piața Universității, Marian Munteanu, comentează acest scandal, apreciind că este „o practică mizerabilă pentru sociologii care acceptă să se prostitueze, validând diverse procente inventate, menite doar să manipuleze electoratul”. Marian Munteanu salută faptul că Academia Română s-a delimitat de  sondajul INSCOP, „efectuat, chipurile, „în colaborare” cu unul din institutele Academiei”.

Acesta este textul postat de Marian Munteanu:

„Sondajele mincinoase nu mai miră de mult pe nimeni.
E o practică propagandistică mizerabilă și o rușine pentru sociologii (autentici sau doar "cu diplomă") care acceptă să se prostitueze, validând diverse procente inventate, menite doar să manipuleze electoratul.

Mă bucur că Academia Română se desolidarizează de un recent sondaj INSCOP, efectuat, chipurile, "în colaborare" cu unul din institutele Academiei.
Sondajul respectiv, cu "rezultate" mai mult decât discutabile (eufemistic vorbind) a fost prezentat, bombastic, drept un sondaj... al Academiei !!! Adică, vezi Doamne, o treabă serioasă !

Nu voi discuta ansamblul rezultatelor sondajului INSCOP. Semnalez doar una din componentele sale. În mod cu totul NEsurprinzător, zic eu, sondajul alocă un procent uriaș și total neverosimil unei anumite grupări de factură neo-marxistă. O fi vorba de o întâmplare? Sau de clasica pregătire psihologică a opiniei publice pentru viitoare malversațiuni electorale (cu soft-uri sau fără)? Oricum, nu ar fi prima abatere din frageda noastră istorie post-decembristă.”