Fostul lider al studenților din 1990. Marian Munteanu, le reamintește celor care protestează, declarându-se solidari cu magistrații care, la rândul lor, și-au suspendat în ultimele zile activitatea din cauza modificărilor aduse de Guvern la Legile Justiției, că există un fapt arhicunoscut, dar trecut sub tăcere. Și anume că în cazul miilor de morți, arestați, răniți (din decembrie 1989 și iunie 1990) justiția procesele nici măcar nu au început. Și nici nu au existat demisii ale celor care ar ave procese de conștiință.


„Când mai auziți de PROTESTE înfiorate de complexa problemă a justiției noastre, vă rog să (vă) reamintiți acest FAPT, binecunoscut dar trecut tot mai mult sub tăcere :

Pentru miile de morți, arestați, răniți (din decembrie 1989 și iunie 1990), procesele... nici măcar NU AU ÎNCEPUT !
 
Sub TOȚI procurorii generali de până acum (inclusiv când dna Kovesi deținea această funcție) s-a dat... NUP (neînceperea urmăririi penale).
 
Și nici DEMISIA de onoare nu și-a dat-o nimeni, sfârtecat de vreo criză de "conștiință".

Voi repeta acest mesaj ori de câte ori va fi nevoie. Căci justiția SELECTIVĂ poate fi orice - nepăsare, incompetență, șantaj, trădare, joc politic etc. - dar NU e o justiție adevărată”, a scris Marian Munteanu pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews