ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul lider al studenților din 1990. Marian Munteanu, le reamintește celor care protestează, declarându-se solidari cu magistrații care, la rândul lor, și-au suspendat în ultimele zile activitatea din cauza modificărilor aduse de Guvern la Legile Justiției, că există un fapt arhicunoscut, dar trecut sub tăcere. Și anume că în cazul miilor de morți, arestați, răniți (din decembrie 1989 și iunie 1990) justiția procesele nici măcar nu au început. Și nici nu au existat demisii ale celor care ar ave procese de conștiință.


„Când mai auziți de PROTESTE înfiorate de complexa problemă a justiției noastre, vă rog să (vă) reamintiți acest FAPT, binecunoscut dar trecut tot mai mult sub tăcere :

Pentru miile de morți, arestați, răniți (din decembrie 1989 și iunie 1990), procesele... nici măcar NU AU ÎNCEPUT !
 
Sub TOȚI procurorii generali de până acum (inclusiv când dna Kovesi deținea această funcție) s-a dat... NUP (neînceperea urmăririi penale).
 
Și nici DEMISIA de onoare nu și-a dat-o nimeni, sfârtecat de vreo criză de "conștiință".

Voi repeta acest mesaj ori de câte ori va fi nevoie. Căci justiția SELECTIVĂ poate fi orice - nepăsare, incompetență, șantaj, trădare, joc politic etc. - dar NU e o justiție adevărată”, a scris Marian Munteanu pe Facebook.