ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revoluționarul timișorean Marius Mioc a publicat pe blogul său filmarea cu care Jandarmeria Română îl incriminează pentru deosebit de grava infracțiune de a nu avea masca pe nas la o manifestare de Ziua Națională a României. Între timp, CCR a declarat neconstituțional adaosul la Legea 55/2020 prin care se impunea purtarea măștii în aer liber, motiv pentru care păgubitul se judecă la tribunal pentru anularea amenzii respective, neconstituționale și ea. 
 
„De ziua națională am fost reținut, încătușat și amendat de jandarmerie, este un lucru care l-am povestit pe blog. Asta-i filmarea cu care mă incriminează jandarmeria și pe care au depus-o la dosar în procesul pe care l-am deschis pentru anularea amenzii. În filmare nu apare momentul cînd m-au încătușat, ci doar ce s-a întîmplat înainte. Am fost amendat pentru că n-am purtat corespunzător masca, iar jandarmeria vrea să arate prin filmare că am avut masca peste gură dar sub nas, ceea ce justifică amenda. Cînd mi-a spus jandarmerița să trag masca peste nas am făcut-o”, a scris recent Marius Mioc pe o rețea de socializare. VIDEO: