ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marius Timofte, un șofer plecat să-și câștige pâinea departe de țară, a fost găsit fără suflare în casa sa din Scoția. Cu doar câteva ore înainte de a muri, românul își sunase mama în Italia să-i spună că se simte rău, potrivit RTV

Bărbatul în vârstă de 33 de ani din Edinburgh a telefonat mamei sale sâmbătă seară, moment în care i-a comunicat că se simte rău, are febră și că va lua medicamente pentru a se culca. Din păcate, duminică, mama acestuia nu a reușit să-l mai contacteze și a apelat la prietenii săi din Scoția pentru a-l verifica. 

Marius Timofte s-a stins din viață în timpul nopții. „Locuia în Edinburgh de aproximativ șase ani. Sâmbătă a răcit și a avut febră, locuia singur aici, dar era foarte apropiat de mama lui. A sunat-o în noaptea aceea și i-a spus că va lua niște medicamente înainte de a merge la culcare și a fost ultima dată când au vorbit. Mama lui l-a sunat dimineața pentru a verifica cum era, dar nu a mai răspuns. S-a îngrijorat și a luat legătura cu unul dintre prietenii noștri de aici pentru a merge să verifice. Când Valentino, prietenul nostru a bătut la ușă, nu a primit niciun răspuns, apoi a încercat să o spargă. Vecinii au auzit zgomote și au venit să ajute. Împreună au spart ușa. Unul dintre vecinii lui era asistent medical și a încercat să-l resusciteze pe Marius, dar era din păcate deja mort. Stătea întins în pat cu telefonul în mână, așa că bănuim că a încercat să sune după ajutor”, a relatat Ștefania, una din prietenele românului în vârstă de 33 de ani, pentru jurnaliștii de la  Edinburgh Live.

Marius era din Brașov, iar trupul neînsuflețit al acestuia urmează să fie repatriat în țară. „Mama lui, Dalilia locuiește în Italia și zboară în Edinburgh în această seară. Ne vom întâlni cu ea la aeroport. Au fost atât de apropiați și și-au spus totul unul altuia, el a fost singurul ei fiu, așa că ea este absolut zdrobită. Există o mulțime de tradiții atunci când cineva moare în România, așa că trupul său va fi transportat acolo pentru a aranja înmormântarea, dar totul va costa foarte mult. Marius locuia singur de curând. Era șofer de livrare și muncea mult pentru a se întreține. Cred că muncea prea mult și nu avea grijă de el însuși – dar pentru că facturile erau atât de mari, nu avea de ales”, a mai dezvăluit prietena lui Marius.

„Am lucrat împreună ani de zile într-un magazin din Stockbridge care s-a închis acum. În fiecare seară, când ne terminam tura, ieșea afară și dădea mâncare oamenilor fără adăpost în drum spre casă. Nu bea, nu fuma și nu ieșea prea mult. Comunitatea românească este uriașă în Edinburgh și nimeni nu se aștepta la asta – suntem devastați”, a mai spus Ștefania. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews