ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez, Emmanuel Macron, s-a adresat poporului marocan prin intermediul unui mesaj video, după cutremurul puternic de vineri.
 
Liderul de la Elysee a declarat că guvernul de la Paris este pregătit să sprijine efortul de reconstrucție, dacă regele Mohammed al VI-lea va accepta oferta Franței, informează Știripesurse.

„În mod evident, este la latitudinea majestății sale regele și a guvernului Marocului, într-o manieră pe deplin suverană, să organizeze ajutorul internațional și, prin urmare, suntem la dispoziția alegerii lor suverane”,  a spus Macron.


Guvernul de la Rabat a fost supus unor presiuni puternice pentru a permite sosirea mai multor ajutoare din străinătate, inclusiv din Franța, însă relațiile diplomatice dintre ceel două țări sunt tensionate de mai mulți ani.

Marocul a acceptat până în prezent ajutorul Spaniei, Marii Britanii, Qatar-ului și Emiratelor Arabe, însă nu și ajutorul francez, stârnind multe întrebări.
 
Relațiile dintre Maroc și Franța state sunt tensionate de când Macron a încercat să se apropie de Algeria, care a rupt relațiile cu Marocul în 2021, acuzându-l de „acte ostile”.
 
Franța a pregătit 5 milioane de euro ajutor pentru Maroc, după cutremurul care a provocat moartea a peste 2.000 de persoane.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews