ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marș Comemorativ în cinstea eroilor anticomuniști din Zona Liberă de Necomunism a României și a victimelor din 13-15 iunie 1990!, astăzi, 13 iunie 2022, cu începere de la 19.30, anunță Grupul NOI.

Marșul cu făclii va avea loc cu punct de plecare Piața Revoluției, statuia lui Iuliu Maniu pe Traseul: Piața Revoluției - Strada Academiei - Biserica Enei - Piața Universității, locul-simbol al libertății, unde s-a consacrat Golaniada, cea mai mare manifestare anticomunistă din Europa de Est de după căderea Cortinei de Fier, mai scriu organizatorii.

În Piața Sfatului din Brașov a avut loc astăzi, în fața Muzeului Județean de Istorie Brașov, deschiderea expoziției „Fenomenul Piața Universității și Mineriada din Iunie 1990”, realizată de fotojurnaliștii Nic Hanu, Pascal Ilie Virgil și Victor Roncea. Au participat foști deținuți politic, membri ai Asociației 15 Noiembrie 1987, Brașov, și ai Ligii Studenților, istorici, profesori, jurnaliști, oameni de cultură și artă.

Câteva imagini de la amplasarea lucrărilor, mai jos. FOTO/VIDEO:

GALERIE FOTO MAI JOS

Fenomenul Piața Universității 1990 și Mineriada din Iunie 1990

Vezi galeria Fenomenul Piața Universității 1990 și Mineriada din Iunie 1990