ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi manifestații în Capitală duminică seara. De această dată pentru „susținerea DNA și depolitizarea Curții Constituționale. Punctul de întâlnire a fost Piața Victoriei”.

Cei aproape 1.000 de protestatari adunați în fata Guvernului au avut asupra lor vuvuzele și au scandat lozinci împotriva Guvernului și de susținere a instituțiilor independente.
 
Manifestanții au purtat pancarte cu „Jos corupția!'', „Fără penali în demnități publice'' și  au strigat ''DNA, DNA, România cere, fără grațiere'', și  „Demisia, demisia, DNA să vină să vă ia''.   Protestatarii au ajuns, în jurul orei 20,30, la kilometrul 0 din Piața Universității, unde au păstrat un moment de reculegere în memoria celor căzuți la Revoluția din 1989.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, precizându-se că va avea loc un „Marș pentru instituții independente” — de la Guvern la Parlament, traseu ce va include, la întoarcere, o oprire la Ministerul Justiției și una la DNA, unde cei prezenți își vor exprima susținerea față de activitatea procurorilor anticorupție.
 
Evenimentul a fost organizat de „Corupția ucide”, al cărei amfitrion este Florin Bădiță, individ despre care ActiveNews a scris aici.