ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Unire de la 1918 va fi marcată la Chișinău printr-un Marș inedit al Unirii, eveniment care se va desfășura marți, 1 decembrie, la ora 14:00 și va începe de la Liceul Român-Francez "Gheorghe Asachi" din capitala Moldovei, informează Unimedia.

Organizatorii anunță că unioniștii vor marca 97 de ani de la Marea Unire din 1918 sub muzica marilor patrioți Doina și Ion Aldea-Teodorovici, cu steaguri tricolore și pancarte unioniste. Participanții vor porni în marș spre monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor ține discursuri patriotice, vor striga lozinci unioniste, cerând astfel reîntregirea cu România. Marșul se va încheia la Ambasada României, unde va fi intonat imnul național "Deșteaptă-te române”.

După manifestația stradală, unioniștii vor reveni în centrul Chișinăului, pentru un eveniment cu adevărat excepțional. La ora 15:00, în scuarul dintre Catedrala Mitropolitană și Arcul de Triumf, va fi desfășurată o hartă imensă, cu genericul "Republica Moldova și România; Reuniți în 2018".