ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 10 000 de cetățeni au participat la marșul pro-familie din Sofia. Deși marșul nu a fost de natură politică, au fost prezenți politicieni și personalități publice, relatează Vima Orthodoxias.
 

Cei adunați au purtat fotografii, bannere cu sloganuri pro-familie, steaguri bulgare și au cântat imnul național.

Marșul, care a avut loc ca parte a inițiativei "Luna pentru familie", a început la ora 10:30 în Piața Alexander Nevsky și s-a încheiat la ora 12:00 la Palatul Național al Culturii. Prin Marșul pentru familie, organizațiile de părinți, asociațiile comunitare au transmis un mesaj puternic în sprijinul familiei tradiționale. Alegerea zilei nu a fost întâmplătoare, deoarece "Sofia Pride" a fost organizată după-amiaza.

Într-o declarație de ieri, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a făcut apel la rugăciune pentru odihna sufletelor celor decedați în Sabatul Rusaliilor și, referindu-se la "Sofia Pride", a spus "În ziua în care ne amintim de decedații noștri, asistăm încă o dată la o manifestare publică a păcatului și la acceptarea acestuia ca mod de viață".

"Societatea modernă, ruptă de rădăcinile sale creștine, a înlocuit din păcate valori fundamentale precum iubirea și libertatea. A iubi, a aprecia și a respecta o persoană nu înseamnă a fi tăcut și indiferent dacă aceasta a luat o cale greșită sau perversă", a subliniat el.

"Prin urmare, exprimându-ne grija pastorală, responsabilitatea și dragostea părintească pentru toți, ne exprimăm opoziția față de încercările de a impune păcatul ca normă și valoare în societatea bulgară", a spus el. "Facem apel la Dumnezeu Atotputernic să le ierte păcatele și să-i salveze cu mila și dragostea Sa pentru umanitate", a conchis el.

Marșul pro-familie a fost un efort de sensibilizare cu privire la problema demografică cu care se confruntă țara. Una dintre cererile celor care au participat la marș a fost ca statul să inițieze "o politică clară și concretă privind problema prăbușirii demografice a țării".

"Familia este baza a tot și noi suntem aici pentru a susține valorile creștine. În primul rând vine familia și apoi mediul, desigur", a declarat un participant de sex masculin pentru postul de televiziune PIK.

"Este celula societății. Ea este formată dintr-o mamă, un tată și un copil, nu din părintele 1 și părintele 2. Sunt aici pentru a sprijini familia bulgară", a declarat Rumen Hristov, liderul partidului SDS.

Kubrat Pulev, boxer profesionist, a ținut un discurs în care a spus, printre altele, că "societatea are un spirit puternic și sănătos și știe foarte bine cum să își protejeze valorile și morala [...] Noi toți suntem creația lui Dumnezeu și în fiecare dintre noi există o parte din Dumnezeu. Nu trebuie să uităm acest lucru".