ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Chișinăului, Ion Ceban, anunță că nu va autoriza nici în acest an desfășurarea marșului LGBT în capitală, informează Jurnal.md.

„Reiterez și în acest an poziția mea. Nu am de gând să judec pe nimeni, dar pe data de 18 iunie nu vom da curs declarației depuse în vederea organizării marșului homosexualilor în Capitală. Transportul public va circula în regim normal pe strada București și pe alte străzi”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței serviciilor primăriei Capitalei.

„Cel mai bun loc pentru paradă, pentru a nu perturba transportul public, este Parlamentul și Guvernul”, a accentuat primarul.

„Fiecare să facă ce vrea acasă. Nu avem nevoie de propaganda acestor manifestații, comportamente și atitudini. Sunt pentru apărarea dreptului la muncă, la studii, la orice alte aspecte ce țin de viața cotidiană, doar că fără propaganda acestor pseudovalori. Reiterez, dacă doriți, poftim la Parlament și Guvern”, a spus Ion Ceban.

Anterior, comunitatea „Gender-DOC-M” a anunțat că cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Comunității LGBT va avea loc între 12 - 18 iunie și se va încheia, conform tradiției, cu Marșul Pride, mai scrie Jurnal.md.