ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marșul pentru Viață și Familie s-a desfășurat duminică pe străzile din Varșovia, cu participarea a circa două mii de oameni, printre care și președintele Andrzej Duda. „Să apărăm familia împreună!” a fost sloganul evenimentului din acest an, potrivit Polish News.

„Aceasta este o oportunitate de a ne arăta atitudinea pro-familie și angajamentul nostru față de valorile pro-viață”, a declarat Paweł Ozdoba, organizatorul manifestației și președintele Centrului pentru Viață și Familie.

„Vrem să punem în lumină valoarea uriașă a familiei, căsătoriei și dreptului la viață de la concepție și până la moartea naturală. Astăzi familia se află realmente în pericol”, a afirmat acesta. El a mai vorbit și despre „gravele amenințări ridicate de ideologii radicale periculoase, care în zilele noastre apar foarte ostentativ pe străzile orașelor poloneze”.  

El a adăugat că „din cauza recentelor incidente și atacuri împotriva valorilor creștine inițiate de activiști de stânga, în acest an manifestația se dorește a fi și un apel către autorități să modifice legea în direcția prevenirii profanării și a insultării simbolurilor religioase și naționale”.

La manifestație a fost prezentă și Barbara Nowak, responsabila cu educația din voievodatul Małopolska, cunoscută pentru viziunile sale defavorabile propagandei homosexualilor. 

Poland Daily menționează ca scop al marșului și împotrivirea față de adopția de copii de către cuplurile de același sex. 

Manifestația are loc la 3 zile după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fost ministru federal al Apărării din Germania, a ținut la Bruxelles un discurs despre starea U.E. în care cerea ca „incitarea la ură”, inclusiv pe criteriul orientării sexuale, să fie considerată infracțiune, avertizând Polonia că „zonele libere de LGBTQ nu-și au locul în Uniune”. 

Pe de altă parte, în capitala Germaniei a avut loc sâmbătă a XVI-a ediție a Marșului pentru Viață, cu participarea a aproximativ 3.000 de oameni, cu circa două treimi mai puțini decât în 2019, din cauza restricțiilor pandemice. Evenimentul a fost organizat de Asociația Federală a dreptului la Viață și a pus accentul în acest an pe decizia controversată din februarie a Curții Constituționale Federale, favorabilă sinuciderii asistate. 

Conform Katholisch.de, participanții s-au pronunțat împotriva eutanasierii și suicidului asistat, precum și contra diagnosticului pre-implantare și a testelor de sânge prenatale (prin care pot fi detectate afecțiuni genetice la făt, susceptibile a determina recomandarea avortului de către personalul medical -n.r.). În schimb, aceștia au solicitat menținerea legii privind protecția embrionilor. Ei au condamnat, totodată, maternitatea-surogat, legalizarea pe mai departe a avortului și banalizarea implicațiilor reale ale acestuia. De asemenea, ei s-au manifestat împotriva folosirii de celule de fetuși avortați în producerea de vaccinuri.