ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump este aproape sigur de un nou „meci” cu Joe Biden după victoria sa triumfală în alegerile primare "Super Tuesday" împotriva rivalei sale republicane Nikki Haley, relatează AFP, potrivit Știripesurse.

Fostul președinte, candidat la al doilea mandat în alegerile prezidențiale de la 5 noiembrie, a obținut victorii în aproape toate cele 15 state, în această zi electorală. Între ele se află California, North Carolina și Texas.

Înconjurat de susținători, reuniți la reședința sa de lux Mar-a-Lago, în Florida, Donald Trump a salutat ”o seară formidabilă, o zi incredibilă”. El nu a menționat-o nici măcar o dată pe Nikki Haley, ultima republicană care-i oprește calea către învestitura Partidului Republican, îndreptându-și toate atacurile împotriva probabilului său în alegerile prezidențiale Joe Biden.
 
Nikki Haley o obținut în schimb o victorie mică în Vermont, un stat puțin populat, situat la frontiera cu Canada.
  
 
În tabăra democrată, președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, candidează de asemenea la al doilea mandat și nu are de înfruntat nicio opoziție serioasă.
 
El a obținut marți seara (ora locală) victorii în toate statele aflate în joc în partidul său, însă a suferit o înfrângere anecdotică, în fața unui necunoscut, în Insulele Samoa americane.

Lansat, la rândul său, către duelul așteptat cu Donald Trump, Joe Biden a dat asigurări că rivalul său este ”hotărât să distrugă democrația noastră” și l-a acuzat că s-a ”concentrat asupra propriei revanșe și răzbunări, nu asupra poporului american”.

Meciul retur după cel din 2020, care nu-i entuziasmează pe americani potrivit sondajelor, este aproape confirmat, în pofida faptului că cursa republicană nu s-a încheiat în mod oficial.

Începând de la 15 ianuarie, în pofida problemelor sale în justiție, Donald Trump a obținut victorii în aproape toate alegerile primare organizate de partidul său.