ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O slujba de pomenire a fost tinuta în această seară pentru cei dispăruți tragic în incendiul de la ‪#‎colectiv‬ si pentru ca Domnul să-i aline pe cei din spitale. În cadrul slujbei a fost sfințită o troiță ce va rămâne în fața intrării în club până când autoritățile se vor hotărâ ce monument va fi amplasat aici.

După slujbă, Părintele Visarion Alexa a rostit un scurt cuvânt: „Această troiță este în memoria tinerilor care au murit cu moarte năprasnică aici. Va rămâne pe locul acesta până când am înțeles că autoritățile locale vor să ridice un monument în piațeta aceasta. Dar important este că am pus noi aici o cruce și locul acesta o să amintească mereu de ceea ce am trăit cu toții în ultimele zile.

Sincer vă spun că ne-a fost greu să gestionăm acest moment cu toții și mulți dintre noi s-au lăsat pradă emoțiilor foarte puternice, dar acum începem să ne așezăm sufletește și toată durerea și toată frustrarea pe care am simțit-o sufletește să o transformăm în ceva bun, în ceva care să schimbe vremurile acestea năpraznice pe care le trăim cu toții.”

Părintele Visarion Alexa a încheiat aplaudat de cei prezenți: „Și eu am fost tânăr, am fost și eu student, am intrat în club și nu mi-aș fi dorit ca viața mea să sfârșească acolo, într-un astfel de loc. Nu cred că acești tineri care au murit aici au făcut ceva rău, nu cred că au fost sataniști, nu cred că au greșit cu ceva, ci cred în primul rând că locul acesta a fost un loc într-adevăr unde au putut să cânte și să se exprime liber.

Locul acesta va rămâne, probabil, un simbol al libertății de exprimare, pentru că acești tineri au reușit să spună ceva cu prețul vieții lor, anume că țara asta trebuie schimbată și noi toți avem datoria să o schimbăm. Dumnezeu să-i odihnească și să-i pomenim cu toții!"