ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



"A fost ca în cel mai negru coșmar. Lumea striga după ajutor și noi nu puteam să facem nimic". E mărturia cutremurătoare a unui pacient din Pavilionul 5 de la Institutul Matei Balș, care a reușit să se salveze singur. Acesta susține că au fost două explozii, iar fumul rezultat era extrem de gros.
 
Bărbatul a mai povestit că în saloane era foarte frig, de aceea asistentele le aduceau oamenilor sticle cu apă caldă pentru a se încălzi.  Ion Spînu este singurul ziarist din România care s-a apucat să investigheze cauzele incendiului. Și a descoperit că au fost de fapt mai multe explozii, iar autoritățile mint.  ActiveNews a publicat ancheta sa, care arată că se încearcă ascunderea adevărului.

„Au fost două explozii, două! Era un fum gros să-l tai cu cuțitul. Alergau asistentele alea, infirmierele pe holul ăla de mama focului. Era fum, explozie, țipau - Au, au!- am sărit pe balcon. N-am mai stat. Am luat ce am putut și am sărit pe balcon”, a relatat pacientul la Antena3.

„Nu am ieșit pe hol, că pe hol era negru. Nu puteai înțelege ce este acolo. Nu se putea respira pe hol. Nu am ieșit pe hol. Când deschideam ușa, era jale. Am avut un coleg de salon, mai tânăr. El a putut să sară de la balcon, că era balcon înalt de 3 metri. Și el a sărit jos. Eu am sărit doar pe balcon", a continuat el.
Întrebat dacă în saloane era frig, acesta a spus: "Dacă ne aduceau infirmierele, ne aduceau sticle cu apă să punem sub pătură, cum să nu fie frig? Apă caldă, să ne încălzim. Oamenii ăia aduceau calorifere, nouă ne-au luat două aeroterme, nu ne-a lăsat cu aerotermele. Au mai dus calorifere cu ulei, nu puteau să reziste acolo".

"Prizele erau bune. Salonul arăta bine. Oxigenul venea din pereți, de la țeavă. Cei care spun că nu erau probleme au mințit. Ce să zică? A fost tot timpul frig. Caloriferele erau o treime călâi, toți elemenții", a mai spus bărbatul.