ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camilla Canepa, o tănără de 18 ani din Sestri Levante, fusese vaccinată cu serul Covid produs de AstraZeneca pe 25 mai 2021, cu ocazia zilei deschise pentru persoanele de peste 18 ani - un fel de maraton italian al vaccinării. La 3 iunie, a fost internată la urgență cu dureri de cap și fotofobie, adică sensibilitate extremă la lumină. O tomografie computerizată nu a găsit dovezi de tromboză, iar Canepa a fost externată, conform InfoWars.

Canepa a revenit la urgențe pe 5 iunie, suferind „deficiențe motorii”, potrivit Italy24News.
 
Odată descoperită tromboza, Canepa a fost transferată la Spitalul San Martino din Genova, unde chirurgul Alessandro d'Andrea a diagnosticat problema.
 
 

Vorbind pentru presa italiană Il Piccolo, Gianluigi Zona, directorul clinicii neurologice și neuro-traumatologice a spitalului San Martino, a descris faptul că a fost nedumerit de tromboza severă observată în imaginile cu creierul lui Canepa.

„Nu sunt nici virusolog, nici epidemiolog, nici medic legist, dar, în fața imaginii pe care am văzut-o în capul acelei fete, este clar că avem de-a face cu ceva care nu este normal”, a descris Zona.

„Am optat pentru o craniotomie de decompresie, craniul deschis pentru a elibera presiunea internă”, a spus Zona.

Cu toate acestea, potrivit medicilor, creierul nu s-a drenat și, în schimb, s-a îmbibat cu sânge, lucru la care Zona a spus că nu a mai asistat niciodată.

„Toate sinusurile venoase erau blocate de trombi, un scenariu pe care nu l-am văzut niciodată în mulți ani de profesie.”

„Trebuie să vă imaginați sinusul venos ca fiind râul din centrul unei văi în care converg mai multe cursuri de apă", a descris Zona. "Dacă se construiește un baraj în centrul cursului de apă, râul se umflă și, în acel punct, afluenții nu se pot descărca, cu rezultatul că presiunea din amonte crește.”

Părinții lui Canepa susțin că „Camilla nu avea nicio boală” înainte de vaccin, în condițiile în care a fost lansată o anchetă în legătură cu această moarte bizară.

Moartea lui Canepa, precum și a altor câteva persoane, a determinat oficialii italieni din domeniul sănătății să oprească luna trecută distribuirea vaccinului AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani.

AstraZeneca va fi folosit doar pentru persoanele de peste 60 de ani”, a declarat comisarul italian COVID, Francesco Figliuolo.