ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O situație extrem de gravă, relatată de presa locală, din spitalul suport COVID de la Tg-Cărbunești, județul Gorj, vine să confirme haosul din spitale. Unii pacienții susțin că sunt internați de trei săptămâni, iar testele nu ajung la laboratorul genetic de la Tg-Jiu, scrie Gorjonline.



Oamenii spun că asistentele le-au confirmat că, ultima dată când li s-au recoltat probe, testele au fost ținute cinci zile, după care au fost aruncate, iar lor li s-a transmis că sunt pozitivi. Pacienții au ajuns în culmea disperării și spun că sunt sechestrați efectiv în saloane, nu primesc nici un medicament, iar medicii n-au trecut niciodată să-i vadă, ci comunică doar la telefon, dezvăluie Gorj Online.Un bărbat de 53 de ani, angajat al CE Oltenia a ajuns, la începutul acestei luni, în Spitalul Tg-Cărbunești cu o răceală la plămâni. Bărbatul este deja de trei săptămâni internat și spune că în primele două zile cadrele medicale i-au dat un medicament pentru problema sa, numai că peste alte două zile, rezultatul testului a arătat că este pozitiv, adică infectat cu noul coronavirus.
 
Următoarele trei zile a luat câte o tabletă de paracetamol, iar de 15 zile nu i se mai administrează niciun tratament, deși este cardiac.Omul spune că mai e cu alți cinci bărbați în salon și nici ei nu primesc niciun tratament. 

”Suntem sănătoși tun și nu ne externează. În schimb, luni seara au fost externați câțiva romi de la Budieni, care nu aveau serviciu și nici pensie, adică nu cotizează la asigurările de sănătate și au fost lăsați să plece acasă, după 9 zile, după 13 zile. Și eu sunt stresat, m-au izolat, nefiind bolnav, iar sănătatea îmi e pusă în pericol pentru că nu-mi dau nici pastilele pentru problemele mele cardiace. Nu au nici medicamente în spital. Ne mai cumpără câte o asistentă de la farmacie câte o pastilă. Cred că vor să murim aici. Pentru banii europeni suntem ținuți aici”, afirmă, contrariat, bărbatul.

„Doctorii sunt sub orice critică, nu-și cunosc pacienții”

Pe secția Neurologie acolo unde este internat bărbatul sunt trei medici, însă pacienții nu i-au văzut niciodată, singurele care le calcă pragul saloanelor sunt asistentele și infirmierele. ”Avem trei medici, nu știm cine sunt, doar prin telefon ne întreabă dacă ne simțim bine. Atât! Nu vin să ne vadă, nu știu de noi. Suntem închiși sub cheie ca pușcăriașii. Sunt sechestrat. Doar asistentele și infirmierele intră la noi. Doctorii sunt sub orice critică, nu-și cunosc pacienții”, povestește unul dintre pacienți.

Oamenii din salon susțin că una dintre asistente le-a confirmat că ultimele probe recoltate au fost aruncate după cinci zile, adică n-au mai ajuns la laboratorul genetic de la Tg-Jiu, iar pacienților li s-a transmis să le comunice că sunt pozitivi. ”Ne-au spus asistentele, ieri, (luni – n.r.) că testele noastre, făcute până acum, nici n-au ajuns la Tg-Jiu. Le-au ținut cinci zile și le-au aruncat, iar nouă ne spun că suntem pozitivi. Am martori cinci persoane când asistenta ne-a spus că nu au ajuns la Tg-Jiu, că nu au timp să le facă pe ale celor care sunt cu gravitate. E foarte, foarte grav ce se întâmplă! Atunci de ce ne mai fac teste? Mă omoară psihic, ce înseamnă asta?”, a spus unul dintre bărbații infectați cu COVID-19.