ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un elev în vârstă de 17 ani a dezvoltat simptome ale unei afecțiuni cardiace la aproximativ o săptămână după ce a primit prima doză de vaccin anticovid de la Pfizer și a fost diagnosticat ulterior cu o afecțiune cardiacă, a declarat tatăl său marți la emisiunea "Fox & Friends", spune The Defender.

Adolescentul avea deja COVID și s-a recuperat, dar i s-a cerut să facă vaccinul pentru a putea juca fotbal.

Tatăl adolescentului, Fabio Berlingieri, a declarat că fiul său a fost vaccinat pe 15 iunie, iar aproximativ o săptămână mai târziu a început să se plângă că "îl durea inima".

La început, Berlingieri a crezut că fiul său a făcut o întindere de mușchi de la sport. Dar când simptomele au persistat, l-a dus la o clinică fără programare. Medicii i-au făcut adolescentului un EKG și nu au găsit nimic în neregulă, dar i-au recomandat să meargă la un cardiolog a doua zi. Cardiologul a făcut o ecografie, care, din nou, nu a găsit nimic, apoi a făcut niște analize de sânge.

Berlingieri a spus că li s-a spus că vor trece două sau trei zile până când vor primi rezultatele analizelor de sânge. Când le-au primit, au fost "vești proaste".

"Au sunat și au spus "fiul dvs. trebuie să ajungă astăzi la urgențe"", a spus Berlingieri. "Am spus că astăzi este balul lui, poate să meargă mai târziu? Ei au spus, 'nu, trebuie să meargă acum'".

Nivelurile de troponină ale fiului său erau "peste așteptări", a explicat Berlingieri, adăugând că fiul său a fost spitalizat pentru câteva zile.

Fiul lui Berlinigieri a ratat balul de absolvire și acum nu poate face "toate lucrurile pe care îi place să le facă", inclusiv să joace fotbal toamna și să facă surfing. 

"Ceea ce s-a întâmplat, cred, este că oxigenul nu ajunge în acele zone", a spus Berlingieri. "Așa că trebuie să se vindece, să fie foarte atent să nu facă nimic obositor, astfel încât ritmul cardiac să nu crească și [să-l pună] în pericol de atac de cord."

Potrivit celor mai recente date din Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) al CDC, au existat în total 1 576 de cazuri de miocardită și pericardită între 14 decembrie și 28 iunie. Din aceste 1 576 de cazuri, 1 001 cazuri sunt atribuite Pfizer, 523 de cazuri Moderna și 48 de cazuri vaccinului de la J&J.