Fostul procuror militar Dan Voinea, care s-a ocupat de Dosarul Revoluției, a acceptat, intr-un interviu pentru Realitatea.net, să vorbească despre moartea generalului Vasile Milea. Deși timp de aproape trei decenii varianta oficială a morții fostului general a fosta aceea a sinuciderii, interviul realizat de jurnalistul de la realitatea.net prezintă o mărturie fără echivoc, care răstoarnă ceea ce s-a spus până acum.

Dan Voinea (68 de ani), cel care a întocmit rechizitoriul pentru controversatul proces al lui Nicolae Ceaușescu și al Elenei Ceaușescu, cel care apoi a asistat la moartea celor doi și cel care, ulterior, a instrumentat Dosarul Revoluției a acceptat să vorbească și să ofere informații din Dosarul Vasile Milea, altfel ascunse publicului.Totodată, Dan Voinea a indicat și persoana spre care converg toate bănuielile ca fiind asasinul fostului ministru al Apărării.

Mai mult decât atât, fostul procuror militar a dezvăluit un lucru șocant, necunoscut opiniei publice. Deși a fost împușcat în sediul CC al PCR, actualmente sediul MAI, Vasile Milea a mai trăit câteva ore și a murit la Spitalul Elias. 

Iar motivul și modul în care a murit Milea vor oripila opinia publică. Potrivit dezvăluirilor făcute de Dan Voinea în interviul acordat jurnalistului realitatea.net Cristian Otopeanu, asupra lui Milea, care încă mai trăia, nu s-a intervenit chirurgical la Spitalul Elias, întrucât "au anunțat la TVR că Milea s-a sinucis, deci trebuia să rămână mort". 

Practic, Vasile Milea ar fi fost lăsat să moară la Spitalul Elias, iar decesul s-ar fi petrecut după ce s-a scurs o cantitate importantă de sânge din corpul lui. Cine a dat ordinul să nu se intervină chirurgical? Anchetatorii îl bănuiesc pe fostul general Victor Atanasie Stănculescu, potrivit declarației lui Dan Voinea. 

Inteviul poate fi citit AICI.