ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat luni în cadrul unei conferințe de presă că toți lucrătorii din domeniul sănătății din hexagon au termen până la 15 septembrie să se injecteze cu unul dintre serurile experimentale Covid, potrivit Info Wars. De asemenea, „pașaportul sanitar” va deveni obligatoriu în localuri, spații culturale sau de agrement, precum și pentru a călători cu trenul, autocarul sau avionul.

Macron a anunțat, totodată, că certificatele digitale Covid (pașapoartele de vaccinare) vor fi folosite pentru a împiedica persoanele nevaccinate să intre în restaurante, magazine și alte locuri publice.

Discutând despre varianta Delta a noului coronavirus, care este mai puțin mortală, dar mai contagioasă decât virusul inițial, Macron a avertizat: „Țara se confruntă cu o reluare puternică a epidemiei care afectează tot teritoriul nostru... Dacă nu acționăm acum, numărul de cazuri și numărul de spitalizări va crește”. Iar asta, în plină vară!
 
Macron a amenințat că lucrătorii din domeniul sănătății care nu se vaccinează până la data-limită vor fi supuși unor amenzi sau sancțiuni.

Vorbind cu faimosul Turn Eiffel în spate, Macron a admis că „probabil va trebui să se gândească la un moment dat la vaccinarea obligatorie a tuturor cetățenilor francezi”.

Iar asta, în ciuda faptului că tot el afirmase, cu mai puțin de un an în urmă, că vaccinarea nu va fi obligatorie, scriind pe Twitter: „Am spus-o, o voi spune din nou: Vaccinul nu va fi obligatoriu”.

Întrebat ce activități vor fi condiționate de vaccinarea, testul negativ sau dovada anticorpilor (adică de cele 3 categorii eligibile pentru pașaportul Covid), Macron a spus: „Pașaportul sanitar va fi extins la locurile de cultură și activitățile de agrement”. Practic, din 21 iulie nu se va mai putea ieși în lume fără el.

„Pentru ca orice persoană cu vârsta de peste 12 ani să poată merge la un concert, un festival, un parc de distracții... va fi nevoie să prezinte pașaportul sanitar, certificatul de vaccinare sau un rezultat negativ al testului Covid”, a declarat el.

„Începând cu luna august, după intrarea în vigoare a noilor modificări legislative, pașaportul sanitar va deveni obligatoriu în cafenele, restaurante, centre comerciale, spitale, centre socio-medicale” și aziluri de bătrâni, a continuat Macron.
 
„Și oricine dorește să meargă cu trenul, cu avionul sau cu autobuzul pe distanțe lungi, fie el client, utilizator sau angajat care lucrează în oricare dintre aceste situații, va trebui să aibă un pașaport sanitar”, a încheiat apoteotic liderul formațiunii stângiste La Republique en Marche, fost membru al Partidului Socialist.