O reprezentare a unei secțiuni din ansamblul de la Târgu Jiu al lui Constantin Brâncuși, respectiv Masa Tăcerii, va fi prezentată în expoziția organizată în clădirea Justus Lipsius a Consiliului UE, în cadrul manifestărilor culturale organizate cu ocazia exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii și Identității Naționale, informează Agerpres.

Motto-ul expoziției va fi "Arhitectura este sculptură locuită", un citat din Constantin Brâncuși.

„România va prezenta în Atrium un fragment din patrimoniul său cultural, integrat în spațiul universal al culturii europene. Suntem gata să obținem rezultate concrete în cadrul Președinției rotative, în interesul cetățenilor europeni. Este o imensă onoare pentru cultura românească să aibă ocazia de a se manifesta în inima instituțională a Europei", a declarat ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

Potrivit comunicatului citat, standul expozițional cu replica Mesei Tăcerii a fost amenajat zilele acestea și sugerează un spațiu de locuire urban, imaginar sau academic - Biblioteca, fiind subliniat, astfel, dialogul dintre diversele tipuri de locuire și diferitele genuri culturale. În interiorul standului vor fi corpuri de bibliotecă cu cărți ale autorilor români traduse în limbi de circulație internațională.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews