ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O reprezentare a unei secțiuni din ansamblul de la Târgu Jiu al lui Constantin Brâncuși, respectiv Masa Tăcerii, va fi prezentată în expoziția organizată în clădirea Justus Lipsius a Consiliului UE, în cadrul manifestărilor culturale organizate cu ocazia exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii și Identității Naționale, informează Agerpres.

Motto-ul expoziției va fi "Arhitectura este sculptură locuită", un citat din Constantin Brâncuși.

„România va prezenta în Atrium un fragment din patrimoniul său cultural, integrat în spațiul universal al culturii europene. Suntem gata să obținem rezultate concrete în cadrul Președinției rotative, în interesul cetățenilor europeni. Este o imensă onoare pentru cultura românească să aibă ocazia de a se manifesta în inima instituțională a Europei", a declarat ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

Potrivit comunicatului citat, standul expozițional cu replica Mesei Tăcerii a fost amenajat zilele acestea și sugerează un spațiu de locuire urban, imaginar sau academic - Biblioteca, fiind subliniat, astfel, dialogul dintre diversele tipuri de locuire și diferitele genuri culturale. În interiorul standului vor fi corpuri de bibliotecă cu cărți ale autorilor români traduse în limbi de circulație internațională.