ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația victimelor incendiului din Colectiv, Colectiv GTG 3010, a postat pe pagina de Facebook, la șase ani de la tragedie, un scurt mesaj foarte critic la adresa Justiției, ca urmare a tergiversării procesului în acest caz, transmite site-ul ȘtiripeSurse.

„6 ani, 65 de morți, 0 condamnări. Dosarele Colectiv. Judecători, procurori ai Parchetului General, procurori ai Parchetului Militar, SĂ VĂ FIE RUȘINE!”, a scris pagina Colectiv GTG 3010. reprezentanții asociației.

În urmă cu mai mulți ani, reprezentanții victimelor Colectiv au cerut intransigent Capul lui Arafat - după cum se vede în fotografia de mai sus - considerat responsabil de dezastrul de după incendiu, care a provocat victime în lanț.

30 octombrie 2015. Masacrul de la Colectiv

După video-dezvăluirile din ziarul Libertatea din 2019 (VIDEO mai jos) în care se demonstrează din nou proasta gestionare a crizei, Arafat s-a mai ales cu încă o plângere Penală, depusă de Grupul Civic Reset. Și... cam atât. Au rămas strigătele în van ale părinților, cum sunt cei doi pe care îi publicăm mai jos:

Mesaj către Arafat: "Vă acuz de crimă!"

Iată doar doi: Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, de 22 de ani, proaspăt absolvent de ASE, i-a acuzat de crimă atât pe Arafat, cât și pe fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu. "Copilul ăsta ar fi trăit dacă voi nu vă încăpățânați și nu vă credeați de neînvins. Sunteți niște incompetenți, iar incompetența voastră a ucis. Vă acuz de crimă domnule Arafat, domnule Banicioiu, domnilor manageri. Dumneavoastră încercați să vă acoperiți urmele, dar nu veți reuși”, a scris Eugen Iancu, la 4 ani de la tragedia Colectiv (Sursa). Alexandru Mihai Iancu a murit pe 21 noiembrie 2015. A fost penultimul din lista celor 60 de victime care au pierit în urma incendiului din clubul Colectiv.

Al doilea părinte pe care îl amintim, pentru că prea multele știri în cascadă ne șterg prea repede memoria recentă: Narcis Hogea, tatăl lui Alex, tânărul de 19 ani din Sinaia care a decedat într-o clinică din Viena din cauza rănilor grave suferite în incendiul din clubul Colectiv, i-a transmis lui Raed Arafat o scrisoare deschisă. Hogea îl acuza pe șeful DSU că a mințit în 2015, după producerea tragediei din clubul Colectiv, și că are explicații de dat în fața opiniei publice din România. ”Continuați să evitați răspunsurile concrete, clare. Vă ascundeți în spatele altora atunci când trebuie să explicați sau să vă asumați răspunderea. Insistați să vorbiți despre diverse teorii ale conspirației sau atacuri asupra oamenilor pe care îi coordonați.” - spune Hogea. În continuare, tatăl lui Alex, care a murit la doar 19 ani din cauza rănilor din Colectiv, spune că așteaptă de 4 ani răspunsuri de la secretarul de stat.

”De 4 ani solicit răspunsuri, utilizând toate modalitățile de comunicare pe care le-am avut la dispoziție - memorii, plângeri penale, comentarii pe site-uri de socializare, întrebări adresate cu sprijinul presei. Am alergat la propriu după dumneavoastră - vă atașez și imaginile, să vă puteți autoevalua reacția, eventual să solicitați și alte opinii, dacă doriți. Deși sunt sigur că nu vă interesează, o să menționez totuși cum am simțit că mă priviți: cu dezgust și dispreț, așa cum privesc aroganții deseori spre sufletele nefericite ce-și plâng durerile pe străzi, cu mâna întinsă...” - mai spunea tatăl copilul ucis (Sursa 1 / Sursa 2). 

VOTAȚI AICI! Sondaj ActiveNews: VREȚI SĂ-L DEMITEȚI PE ARAFAT? Ion Cristoiu: De ce nu-și taie Arafat gâtul lui decât să ne taie nouă microfoanele? VIDEO / VOTAȚI AICI!

VIDEO CU ÎNREGISTRĂRILE SECRETE DE DUPĂ MASCARU: