ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător de la Curtea Supremă a statului New York a decis luni că obligativitatea purtării măștii, impusă de guvernatoarea Kathy Hochul, este neconstituțională, informează Newsmax.

Guvernatoarea, o democrată, nu are competența de a institui o astfel de măsură, iar legislativul statului va trebui să dezbată și să aprobe orice lege care impune folosirea măștilor în școli și în alte locuri, a scris judecătorul Thomas Rademaker în hotărârea sa, a relatat WHEC.
 
„Responsabilitatea mea ca guvernator este de a proteja locuitorii New York-ului pe toată durata acestei crize de sănătate publică, iar aceste măsuri ajută la prevenirea răspândirii COVID-19 și la salvarea de vieți”, a declarat Hochul într-un răspuns scris la hotărâre. „Nu suntem deloc de acord cu această hotărâre și analizăm toate opțiunile pentru a o anula imediat'”.
 
Mai multe comitate declaraseră deja că nu se vor conforma ordinului, pe care guvernatoarea l-a prelungit de la 15 ianuarie până în februarie. Acesta prevedea obligativitatea purtarea măștii în toate spațiile închise.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews