ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător de la Curtea Supremă a statului New York a decis luni că obligativitatea purtării măștii, impusă de guvernatoarea Kathy Hochul, este neconstituțională, informează Newsmax.

Guvernatoarea, o democrată, nu are competența de a institui o astfel de măsură, iar legislativul statului va trebui să dezbată și să aprobe orice lege care impune folosirea măștilor în școli și în alte locuri, a scris judecătorul Thomas Rademaker în hotărârea sa, a relatat WHEC.
 
„Responsabilitatea mea ca guvernator este de a proteja locuitorii New York-ului pe toată durata acestei crize de sănătate publică, iar aceste măsuri ajută la prevenirea răspândirii COVID-19 și la salvarea de vieți”, a declarat Hochul într-un răspuns scris la hotărâre. „Nu suntem deloc de acord cu această hotărâre și analizăm toate opțiunile pentru a o anula imediat'”.
 
Mai multe comitate declaraseră deja că nu se vor conforma ordinului, pe care guvernatoarea l-a prelungit de la 15 ianuarie până în februarie. Acesta prevedea obligativitatea purtarea măștii în toate spațiile închise.