ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Mașinile parcate neregulamentar pe principalele artere ale Capitalei vor fi ridicate începând de astăzi, iar șoferii vor plăti cel puțin 500 de lei pentru a-și recupera autovehiculele, scrie news.ro.
 
Avocatul Poporului a cerut prefectului de București să atace în contencios hotărârea Consiliului General pe această temă, arătând că ridicarea acestor autoturisme nu poate fi dispusă de către polițiștii locali, ci numai de polițiștii rutieri. În replică, primarul general Gabriela Firea a spus că „Instituția Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimțirii”.
 
Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Managementul Trasportului București, va pune în aplicare, începând din 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371/26.06.2019. Acest proiect vine în sprijinul fluidizării traficului din Capitală și vizează strict acele vehicule care staționează neregulamentar pe principalele artere din București și care blochează circulația vehiculelor de intervenție în caz de urgență, ambulanțe sau mașini de pompieri, precum și accesul în spitale, școli, instituții publice, dar și circulația mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire și salubrizare. Procesul de ridicare a mașinilor va fi unul continuu, 24/24 ore, a transmis PMB.

Dispunerea ridicării vehiculelor staționate neregulamentar se va face de către polițiști rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau al Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, iar ridicarea se va face de către Compania Municipală Managementul Transportului București, care își va desfășura activitatea cu șase autospeciale de ridicare a mașinilor. Mașinile parcate neregulamentar care au fost ridicate vor fi depozitate în spațiile special amenajate din Bulevardul Timișoara nr. 161-163, Sector 6 și Bulevardul Metalurgiei nr. 69-71 (str. Drumul Jilavei nr. 113), Sector 4, care vor avea program de funcționare 24/24 ore, astfel încât mașinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră.

Ulterior, cetățenii aflați în această situație vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544-Brigadă de Poliție Rutieră sau 021/9752 -Poliția Locală a Municipiului București, pentru a afla în care dintre cele două spații se află autoturismele și pentru a le putea recupera. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews