ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile sanitare belgiene recomandă cetățenilor să nu mai folosească măștile de protecție din țesătură furnizate de guvern în primăvara anului 2020, din cauza riscului de inhalare a unor substanțe toxice spune o sursă oficială. „În prezent nu se recomandă utilizarea stocurilor de măști Avrox”, se arată în scrisoarea adresată ministrului Sănătății, Frank Vandenbroucke, făcută publică de Consiliul Superior al Sănătății (CSS) și citată de SmartRadio.

Ministrul a decis să respecte recomandarea, iar belgienii sunt îndemnați să nu mai poarte măștile până când nu vor fi comunicate rezultatele unei investigații suplimentare

În compoziția acestor măști lavabile s-a descoperit și dioxidului de titan, care este „un posibil cancerigen (categoria 2B)”. „Se recomandă să nu fie utilizate textile care conțin dioxid de titan la fabricarea măștilor de protecție”. Autoritățile sanitare explică faptul că măștile au fost „tratate cu un biocid PT 9 pe bază de azotat de argint” (pentru a combate mucegaiul).

Contractul public obținut de compania Avrox a stârnit controverse în primăvara anului trecut, iar parchetul de la Bruxelles investighează de opt luni condițiile de atribuire a acestuia, estimat la peste 30 de milioane de euro, scrie Le Figaro preluat de sursa citată și ActiveNews.