ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul Ludovic Orban a anunțat că s-ar putea impune obligativitatea măștii în aer liber, în spațiile în care este foarte aglomerat și a dat ca exemplu piețele. „Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a spus Ludovic Orban.

Despre situația de pe plajă, unde, de asemenea, nu se respectă distanțarea fizică, Ludovic Orban a spus că este foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu. Astfel, ar putea să să fie impusă regula distanțării sociale pentru toate persoanele.

Orban a subliniat că, deocamdată, aceste măsuri sunt discutate și că nu s-a luat o decizie.
 
Creșterea numărului de infecții cu noul tip de coronavirus a determinat autoritățile de la Iași să dispună măsuri suplimentare de protecție. Pe lângă regulile stabilite la nivel național, autoritățile celui mai mare oraș din Moldova impun cetățenilor, de la finele săptămânii trecute, să poarte mască, în anumite condiții, și în spațiile deschise publice. 
 
Pe lângă această regulă, autoritățile au restricționat și numărul maxim de persoane ce pot fi, în același timp, într-o piață, la maximum 100.Vânzătorii trebuie să poarte și ei mască, marfa trebuie acoperită cu folie de protecție iar atingerea ei este interzisă. Prin aceeași hotărâre, autoritățile au impus mască de protecție și în șantierele unde lucrează cel puțin trei muncitori.