ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inteligența artificială avansată ar putea, într-o zi, să „ucidă pe toată lumea" - și nu vom putea face nimic pentru a o opri, au fost avertizați parlamentarii, potrivit dailymail.

Experții de la Universitatea Oxford au declarat că, atunci când inteligența artificială va deveni mai inteligentă decât noi, este posibil să reprezinte o amenințare de proporții.

Atingerea acestui stadiu - cunoscut sub numele de inteligență artificială supraomenească - ar putea fi realizată până la sfârșitul secolului, au declarat aceștia în fața Comitetului pentru știință și tehnologie. Avertizând cu privire la o „cursă a înarmării la propriu" între statele naționale și firmele de tehnologie, Michael Osborne, profesor de învățare automată, a cerut o reglementare globală pentru a împiedica firmele de tehnologie să creeze sisteme scăpate de sub control care ar putea sfârși prin a „elimina întreaga rasă umană". Dovezile au fost audiate în cadrul unei anchete guvernamentale privind riscurile pe care le prezintă inteligența artificială și modul în care aceasta poate fi utilizată într-un mod etic și responsabil.

Cu toate acestea, în cadrul primei sesiuni, doctorandul Michael Cohen a lansat un avertisment dur, afirmând că nu există limite în ceea ce privește progresul AI. El a declarat: „Cred că scenariul sumbru este realist, deoarece inteligența artificală încearcă să stocheze integral ceea ce fac ca oamenii, ceea ce a dus la schimbarea completă a oamenilor pe fața Pământului.
 
„Deci, dacă vom reuși să capturăm acest lucru în tehnologie, atunci, bineînțeles, va reprezenta un risc la fel de mare pentru noi cum am reprezentat și noi, pentru alte specii.”

Previziunile apocaliptice au paralele îngrijorătoare cu intriga din blockbusterul științifico-fantastic The Matrix, în care omenirea este îndatorată mașinilor inteligente.