ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy (R-CA), a fost forțat marți să își părăsească funcția de președinte al Camerei, după ce democrații au votat în favoarea moțiunii reprezentantului Matt Gaetz (R-FL) de a vacanta funcția de președinte.

Votul de 216-210 a marcat prima dată în istoria Statelor Unite când Camera a demis un președinte. Ultima dată când a fost contestată funcția de președinte a fost acum mai bine de 110 ani.

Ceilalți șapte republicani care s-au alăturat democraților din Camera Deputaților au fost: Reps. Andy Biggs (AZ), Ken Buck (CO), Eli Crane (AZ), Bob Good (VA), Matt Rosendale (MT), Tim Burchett (TN) și Nancy Mace (SC).

Rep. Patrick McHenry (R-NC) a fost numit Speaker Pro Tempore pentru a prezida Camera până la numirea unui nou speaker.

În timp ce a suspendat ședința Camerei pentru ședințe de conferință, McHenry a lovit cu putere ciocanul din cauza frustrării aparente față de această situație.

Mișcarea de a-l forța pe McCarthy să plece a înfuriat numeroși republicani, de la fostul președinte Donald Trump, care a criticat grupul restrâns de republicani pentru că se ceartă cu alți republicani, până la membrii mai moderați ai Conferinței republicane.

„Aceasta este o distragere a atenției de la ceea ce ar trebui să ne concentrăm, și anume procesul de alocare a creditelor”, a declarat vicepreședintele Main Street Caucus, Stephanie Bice (R-OK). „Este vorba doar despre Matt Gaetz. Nu este vorba despre Kevin McCarthy. Matt Gaetz folosește poporul american ca pioni în jocul său narcisist de șarade”.*Nota Redacției: Demisia forțată a lui McCarthy vine la scurt timp după ce republicanul a ordonat comisiilor din Cameră să deschidă o anchetă oficială de punere sub acuzare a președintelui Biden, intensificând astfel investigațiile parlamentarilor republicani privind afacerile din străinătate ale președintelui și ale familiei sale.