Militarii români care participă la Jocurile Invictus de la Sydney au obținut medalia de aur la tir cu arcul olimpic. Eugen Pătru, cel care s-a luptat pentru această distincție, a fost rănit în 2014 în Afganistan, iar în incident și-a pierdut mușchii de la gambe și are paralizie la nervul sciatic.

„Eugen și-a dorit enorm să dovedească că este un militar care-și iubește țara dar și un bun sportiv. Munca depusă până acum a dat roade, clasându-se primul la tir cu arcul olimpic, între zeci de sportivi, din 18 națiuni.

Bravo, Eugen! Militarul a fost rănit în 2014, în Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. În incident și-a pierdut mușchii de la ambele gambe și s-a ales cu paralizie completă la nervul sciatic.”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Armata României.

La arc olimpic, proba pe echipe, militarii români au obținut medalia de argint. Echipa e formată din Eugen Pătru, Dănuț Nicola și Cătălin Pârvu. Tot aur au obținut și militarii Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț, la arc compound.

De asemenea, de ziua Armatei Române, joi, militarul Bogdan Dragomirma obținut locul V la finala de 200 de metri - atlestism. Militarul a fost împușcat în umăr și în coapsă, în urmă cu doi ani, la o misiune din Afganistan.
Militarii români au obținut, zilele trecute, la Jocurile Invictus de la Sydney, și o medalie pentru România, la probele de canotaj în sală. Dumitru Paraschiva a obținut, la proba de 4 minute, anduranță, locul III, iar colegul său, Cirpian Iriciuc, locul IV din 21 de competitori.

România este reprezentantă la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney, Australia, de 15 soldați care au fost răniți în teatrele de război. României participă pentru a doua oară la aceste competiții.
Lotul României care va participa la Jocurile paralimpice Invictus, ce au loc în perioada 20-27 octombrie în Sydney (Australia), vor concura la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, natație, volei și săritura în lungime. Soldații români au fost răniți în teatrele de război, precum cel din Afganistan.