Echipa României s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca. Echipa României a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz, dar și două mențiuni de onoare. Pe locul I s-a clasat echipa Statelor Unite.

Elevii cu care ne mândrim pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul acestei competiții sunt Ioan Andrei Nicolae, Ciprian Mircea Bonciocat, Edis Memiș, Mihnea Gabriel Doica, Antonie Ciocan și Radu Alexandru Iacob.

Medaliatul cu aur, Ioan Andrei Nicolae este elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și medaliat cu argint la Balcaniada de Matematică din acest an.

Ciprian Mircea Bonciocat, elevul care a obținut argintul este elev la Liceul „Tudor Vianu" din București și la Balcaniada de Matematică 2018 a obținut aurul, precizează monitorulcj.ro.

Edis Memiș, medalie de bronz — elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Este la prima sa participare la olimpiada internațională, după ce anul acesta a obținut punctajul maxim la Balcaniada de Matematică.

Mihnea-Gabriel Doica, medalie de bronz: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București; are o medalie de argint la ediția de anul trecut a Olimpiadei Internaționale de Matematică, și tot argint la Balcaniada de anul trecut.

Antonie Ciocan, mențiune de onoare: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, medaliat cu bronz la Balcaniada de anul trecut, a obținut aurul cu punctaj maxim la Balcaniada de Matematică pentru juniori în 2014.

Radu-Alexandru Iacob, mențiune de onoare: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

România se mândrește cu acești tineri care fac cinste țării lor prin rezultatele deosebite obținute la acest prestigios și dificil concurs.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews