ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa României s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca. Echipa României a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz, dar și două mențiuni de onoare. Pe locul I s-a clasat echipa Statelor Unite.

Elevii cu care ne mândrim pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul acestei competiții sunt Ioan Andrei Nicolae, Ciprian Mircea Bonciocat, Edis Memiș, Mihnea Gabriel Doica, Antonie Ciocan și Radu Alexandru Iacob.

Medaliatul cu aur, Ioan Andrei Nicolae este elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și medaliat cu argint la Balcaniada de Matematică din acest an.

Ciprian Mircea Bonciocat, elevul care a obținut argintul este elev la Liceul „Tudor Vianu" din București și la Balcaniada de Matematică 2018 a obținut aurul, precizează monitorulcj.ro.

Edis Memiș, medalie de bronz — elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Este la prima sa participare la olimpiada internațională, după ce anul acesta a obținut punctajul maxim la Balcaniada de Matematică.

Mihnea-Gabriel Doica, medalie de bronz: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București; are o medalie de argint la ediția de anul trecut a Olimpiadei Internaționale de Matematică, și tot argint la Balcaniada de anul trecut.

Antonie Ciocan, mențiune de onoare: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, medaliat cu bronz la Balcaniada de anul trecut, a obținut aurul cu punctaj maxim la Balcaniada de Matematică pentru juniori în 2014.

Radu-Alexandru Iacob, mențiune de onoare: elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

România se mândrește cu acești tineri care fac cinste țării lor prin rezultatele deosebite obținute la acest prestigios și dificil concurs.