ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radiațiile electromagnetice, inclusiv cele generate de tehnologia 5G, au efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor și funcției cardiace, iar acest lucru reiese din studiile efectuate la nivel mondial, a afirmat, luni, medicul Anca Nițulescu, în cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, informează Agerpres.

„În Codul de deontologie medicală pe care toți medicii îl respectă, scrie, la articolul 1, că întreaga activitate profesională a medicului este dedicată exclusiv apărării vieții, sănătății și integrității fizice a ființei umane, iar la articolul 4 scrie că în toate deciziile, medicul va trebui să se asigure că interesul pacientului prevalează interesului societății. În ciuda controverselor care se derulează în societate de mulți ani referitoare la existența sau inexistența radiațiilor 5G, 4G sau 3G, 2G asupra sănătății umane, există dovada că toate procesele biochimice de la nivel celular au la bază procese electromagnetice și, din acest punct de vedere, orice celulă este în esență o unitate bioenergetică vibratorie și putem spune că omul și toate ființele vii sunt ființe electromagnetice. De aceea, toate schimbările nivelului și tipului de radiații electromagnetice influențează fără echivoc omul și toată lumea vie. Există un studiu care a fost declanșat în 1996 de către National Toxicology Program din Statele Unite care se referea atunci doar la rețelele 2G și 3G. Rezultatele studiului au fost date în 2018. De ce s-ar fi făcut acest studiu dacă aceste lucruri nu ar fi avut nicio influență asupra sănătății? Studiul a relevat, pe scurt, că există o influență clară la apariția tumorilor la nivelul inimii și la nivelul creierului”, a spus Nițulescu.

Aceasta a adăugat că sunt foarte multe studii care arată, fără echivoc, efectele complexe pe care undele electromagnetice le au asupra neuronilor, hormonilor și funcției cardiace.

„În anul 2011, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat radiația electromagnetică din categoria 2G că implică apariția unor tumori cerebrale. Am citit și eu proiectul de Ordonanță de Urgență și mi s-a părut că scrie destul de negru pe alb că e vorba despre implementarea rețelelor cu tehnologie avansată, respectiv 5G. Aici se scrie despre competitivitatea Uniunii Europene în lume și a României. Sigur că eu, ca medic, am jurat să apăr interesul binelui identității ființei umane, dar mă simt inadecvată atunci când se vorbește despre productivitate și eficiență. Societatea, însă, este făcută din oameni și mă întreb cu cine vom face competitivitate și eficiență dacă oamenii sunt bolnavi. Radiația 5G are efecte clare asupra fertilității și știm că România este o țară cu populație în descreștere. De ce ne trebuie, mai ales în România, rețeaua 5G? De asemenea, sunt efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor și funcției cardiace. Sunt foarte multe studii care arată, fără echivoc, aceste rezultate. La ce studii v-ați raportat atunci când s-a creat această Ordonanță și dacă au implicat într-un fel sau altul Ministerul Sănătății? Există un miraj al folosirii tehnologiei și sigur că oamenilor le place să folosească gadgeturi din ce în ce mai performante”, a menționat medicul.

Conform specialistului, e foarte importantă prevenirea efectelor pe care le au radiațiile electromagnetice asupra sănătății umane.

Ministerul Comunicațiilor a organizat, luni, la sediul instituției, o dezbatere publică pe marginea proiectului Ordonanței de Urgență pentru simplificarea procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcții cu privire la infrastructura fizică necesară susținerii rețelelor de comunicații electronice.


https://www.agerpres.ro/economic-intern/2019/10/28/dezbatere-publica-la-mcsi-radiatiile-tehnologiei-5g-au-efecte-complexe-asupra-neuronilor-hormonilor-si-functiei-cardiace-medic--392681