ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vitamina soarelui este ușor de găsit și relativ ieftină. Un medic de la Universitatea din Boston spune că o cantitate suficientă de vitamina D poate reduce riscul de  infectare cu coronavirus cu aproape 54%, potrivit BostonHerald.

Nu mai așteptați un medicament miraculos: un medic de la Universitatea din Boston spune că o cantitate suficientă de vitamina D poate reduce riscul de a prinde coronavirus cu 54%.

„Oamenii au căutat medicamentul magic sau au așteptat vaccinul și nu au căutat ceva atât de simplu”, a spus dr. Michael Holick, profesor de medicină, fiziologie și biofizică la Școala de Medicină a Universității din Boston.

Holick și colegii săi au studiat probe de sânge a mai mult de 190.000 de americani din toate cele 50 de state și au constatat că cei care aveau niveluri deficitare de vitamina D aveau o pozitivitate COVID cu 54% mai mare, comparativ cu cei cu niveluri adecvate de vitamina D în sânge.

Riscul de a lua coronavirus a continuat să scadă pe măsură ce nivelurile de vitamina D au crescut, arată studiul publicat în Public Library of Science One. „Cu cât cantitatea de vitamina D este mai mare, cu atât riscul era mai mic”, a spus Holick.

Mulți oameni au deficiențe de vitamina D, deoarece există doar cantități mici în alimente, a spus Holick. Majoritatea vitaminei D provine din expunerea la soare, dar mai ales în lunile de iarnă aceasta lipsește.

Vitamina soarelui este ușor de găsit și relativ ieftină în farmacii, iar administrarea de vitamina D nu prezintă niciun risc. „Este perfect sigură”, a spus Holick, care spune că este considerată nutrientul deceniului.

Pozitivitatea COVID-19 este puternic asociată cu nivelurile de vitamina D din sânge, o relație care a rămas la fel și în cazul a diferite rase, sexe și categorii de vârstă, arată studiul.
Vitamina D suprimă eliberarea excesivă de citokine care se poate prezenta ca o furtună de citokine, o cauză comună a morbidității și mortalității legate de COVID.

O deficiență de nutrienți modifică sistemul imunitar, ceea ce face ca unul să fie mai susceptibil de a avea infecții ale căilor respiratorii superioare, a spus Holick.

De-a lungul pandemiei, persoanele de culoare au fost afectate în mod disproporționat de coronavirus, având un risc mai mare de a-l dobândi și de a avea complicații grave, potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor.

Studiul lui Holick a examinat codurile poștale ale persoanelor de culoare și a constatat că pacienții de culoare și hispanicii aveau niveluri mai scăzute de vitamina D. De asemenea, erau mai susceptibili a se infecta cu covid-19 decât  pacienții cu coduri poștale predominant albe, non-hispanice. Adultul mediu are nevoie de aproximativ 2.000 de unități de vitamina D pe zi, a spus Holick. El a spus că ia 6.000 de unități pe zi de zeci de ani și este foarte sănătos.
 
UN STUDIU CLAR despre vitamina D arătă beneficiile acesteia pentru sistemul imunitar.

Cercetările publicate cu Institutele Naționale de Sănătate au arătat că persoanele cu niveluri mai scăzute de vitamina D au fost mai predispuse să raporteze o infecție recentă a tractului respirator superior decât cele cu niveluri suficiente.

Un alt studiu efectuat pe mai bine de 11.000 de participanți publicat în British Medical Journal a constatat că suplimentarea cu vitamina D a redus riscul de infecție acută a tractului respirator în rândul tuturor participanților.

„Vitamina D îți îmbunătățește cu siguranță imunitatea generală pentru a combate infecțiile”, a spus Holick.

Un studiu al „Brigham and Women’s” Hospital va testa dacă vitamina D poate reduce gravitatea simptomelor coronavirusului și posibilitatea de a fi infectat cu boala într-un studiu controlat cu placebo la nivel național.