ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic ginecolog de la Spitalul Filantropia din Capitală a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, după ce unei paciente căreia îi făcuse o întrerupere de sarcină i s-a făcut rău și a fost operată de urgență la Elias, relatează Știripesurse.
 
Iată ce a transmis Parchetul:

"În fapt, s-a reținut că la data 21.02.2019, medicul în specialitatea obstetrică-ginecologie i-a efectuat persoanei vătămate o întrerupere de sarcină la Spitalul Filantropia, intervenție în cursul căreia s-a produs o perforație a tranșei uterine.
 
Post intervenție, până la momentul externării, medicul nu a efectuat o supraveghere efectivă a pacientei de natură a identifica elemente clinice și simptomatologice pentru diagnosticarea perforației de tranșă uterină.
 
Urmare nediagnosticării complicației medicale asociate intervenției medicale, starea de sănătate a persoanei vătămate s-a agravat și s-a impus deplasarea de urgență, în cursul aceleiași zile, la Spitalul Universitar Elias, unde persoana vătămată a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru salvarea vieții".