ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic israelian, triplu vaccinat, a declarat că s-a îmbolnăvit cu tulpina Omicron, la o conferință din Londra , unde au participat 1.250 de persoane, potrivit Daily Mail.
 
„Ce dezastru! M-am întors de la o conferință din Londra. Cu tot cu mască și 3 vaccinuri Pfizer am reușit să iau Omicron”, a scris medicul pe Twitter.
 
 
Elad Maor, în vârstă de 45 de ani, tată a trei copii și profesor asociat de cardiologie la Universitatea din Tel Aviv, a sosit la Londra la 19 noiembrie și a stat patru nopți la un hotel din Islington, în nordul Londrei. Bărbatul a prezentat până acum simptome ușoare de Covid-19, inclusiv febră, dureri musculare și dureri în gât.
 
 As Israel awaits Omicron confirmations, one likely case sparks cautious optimism | The Times of Israel
(Foto: Elad Maor)

Vorbind pentru The Guardian de la locuința sa din Israel, unde se autoizolează, Maor a mai spus că probabil a infectat un coleg de 69 de ani cu virusul după ce s-a întors cu avionul de la Londra. De atunci, colegul a fost testat pozitiv pentru varianta Omicron.

Deși nu poate fi sigur cum sau când a fost infectat, Maor, care primise trei doze de vaccin Pfizer/BioNTech, este convins că s-a produs în Marea Britanie. "Am luat Omicronul în Londra, cu siguranță", a spus el. "Este interesant, pentru că asta s-a întâmplat acum 10 zile în Londra - foarte, foarte devreme", a spus doctorul, citat de The Guardian.

Indicând o întârziere între momentul infectării și momentul în care a fost testat pozitiv, el a adăugat: "Singura explicație rezonabilă este că am fost infectat în ultima zi a reuniunii - poate la aeroport, poate la reuniune".

Profesorul asociat de cardiologie de la Universitatea din Tel Aviv a declarat că a făcut naveta la conferință cu metroul și cu trenul.

Cazul bărbatului a fost relatat și de CNN, care a titrat: „  Doi doctori din Israel, confirmați cu varianta Omicron (...) Ambii bărbați sunt vaccinați cu trei doze, iar acum se odihnesc acasă, cu simptome ușoare”.