ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o scrisoare deschisă adresată autorităților medicale din țara lor, medicii din Marea Britanie și alți profesioniști din domeniul medical și-au exprimat îngrijorarea cu privire la recomandările conform cărora vaccinurile COVID-19 sunt sigure pentru femeile însărcinate, potrivit Lifesitenews.

Peste 60 de profesioniști din domeniul medical au semnat scrisoarea, care atrage atenția asupra „eticii cercetării clinice", „Lipsei de date solide și fiabile privind siguranța", "interpretării incorecte ale datelor disponibile" și ignorării "mecanismelor potențial dăunătoare" care au dus la promovarea vaccinurilor pentru femeile care poartă copii nenăscuți.
 

Scrisoarea a fost trimisă la 13 noiembrie către Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor (RCOG), Colegiul Regal al Moașelor (RCM) și Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie (UKHSA).

„Obstetricienii și ginecologii din Marea Britanie și-au pus încrederea și și-au ajustat practica în conformitate cu îndrumările Colegiului lor regal", începe scrisoarea. „Cu toate acestea, sfaturile recente ale RCOG au fost în totală contradicție cu tot ceea ce ei înșiși și instituțiile academice au învățat despre medicina bazată pe dovezi. Acest sfat este că: Vaccinurile COVID-19 nu numai că sunt sigure, dar sunt și puternic recomandate femeilor însărcinate".

„Un astfel de sfat nu este fundamentat pe date solide bazate pe cercetări efectuate în mod etic - și oricine are pregătire medicală și academică ar trebui să aibă o problemă serioasă cu acest lucru."

Profesioniștii din domeniul medical notează „datoria lor colectivă de a restabili principiile eticii medicale în practica noastră" și "de a proteja grupurile cele mai vulnerabile de daune", inclusiv „femeile însărcinate și bebelușii lor".

Cercetarea etică a fost prima problemă abordată în scrisoare, grupul explicând că femeile însărcinate nu reprezintă o categorie demografică tipică în cadrul studiilor clinice din cauza stării lor fizice. Din această cauză, criticii au afirmat că "nu este etic să extrapolezi concluziile unui studiu încheiat prematur la grupuri vulnerabile care nu sunt reprezentate în cadrul studiului".

Cea mai mare parte a scrisorii detaliază preocupările legate de lipsa de date, precum și de interpretarea greșită a datelor disponibile. Sfaturile care avertizau asupra riscurilor potențiale ale femeilor însărcinate care primesc injecțiile COVID au fost rapid condamnate ca fiind „dezinformări" de către RCOG, care le-a sfătuit în mod repetat pe femeile însărcinate să se vaccineze. În scrisoare se afirmă că această afirmație nu a fost infirmată, deoarece „studiile privind genotoxicitatea, carcinogenitatea, toxicitatea pentru reproducere și dezvoltare, dezvoltarea prenatală și postnatală nu au fost încă efectuate".

Grupul susține că siguranța vaccinurilor pentru femeile însărcinate și cele care alăptează „nu poate fi cunoscută", deoarece încă nu au fost efectuate studii adecvate.

„Este profund lipsit de etică să administrezi un compus complet nou femeilor însărcinate pe scară largă, fără protocoalele stricte ale cercetării clinice, pentru a vedea ce se întâmplă și apoi să pretinzi că este vorba de știință."

În ceea ce privește interpretarea datelor disponibile, cadrele medicale spun că „registrele voluntare nu sunt echivalente cu studiile clinice prospective bine concepute, deoarece urmărirea este inconsecventă și incompletă, fără standardizare sau sistematizare și fără urmărirea participanților". Studiile care pretind că dovedesc siguranța vaccinurilor pentru femeile însărcinate sunt toate pe termen scurt și sunt „în mod clar părtinitoare" în favoarea „afirmării siguranței și eficienței" injecțiilor.

Scrisoarea notează, de asemenea, date de la Pfizer, care arată că „42.086 de evenimente adverse au fost raportate producătorului în primele trei luni ale programului de vaccinare". Două sute șaptezeci de incidente au implicat femei însărcinate. Deși  „nu există statistici fiabile în acest moment", scrisoarea include un grafic care evidențiază efectele secundare periculoase pe care femeile însărcinate și copiii lor nenăscuți le-au experimentat după ce au primit injecțiile COVID.

Până la data de 10 octombrie, 13.829 de avorturi spontane au fost raportate în cadrul Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), MHRA Yellow Cards, EudraVigilance și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), patru baze de date internaționale cu informații limitate despre efectele adverse. În plus, 698 de decese fetale și 507 nașteri mortale au fost raportate în aceste baze de date.

„În absența datelor privind rezultatele pe termen lung ale vaccinării cu ARNm COVID-19 în timpul sarcinii, fie pentru femei, fie pentru copiii acestora, vaccinarea femeilor însărcinate ar trebui să fie suspendată până când se efectuează o anchetă completă privind siguranța și până când rezultatele studiilor pe termen lung efectuate pe animale, precum și pe femei însărcinate și pe urmașii acestora stabilesc în mod ferm și fără echivoc că beneficiile vaccinării depășesc în mod clar riscurile atât pentru mame, cât și pentru copii", conchide scrisoarea.

În ciuda narațiunii conform căreia femeile însărcinate nu trebuie să se teamă de efectele secundare periculoase ale vaccinurilor, datele și experții au arătat riscurile. În iunie, VAERS a publicat date care au indicat că mai mult de jumătate din toate avorturile spontane legate de vaccinuri au urmat vaccinării cu COVID. În mod similar, în octombrie, un ginecolog de 42 de ani a declarat că vaccinurile Pfizer și Moderna duc la efecte secundare "masive" pentru femeile însărcinate.